Gezilecek Yerler Cunda Adası'na Nasıl Gidilir? Cunda Adası'na Arabayla Gidilir Mi?

Cunda Adası'na Nasıl Gidilir? Cunda Adası'na Arabayla Gidilir Mi?

15.04.2021 - 16:14 | Son Güncellenme:

Cunda adası oldukça fazla sevilen ve tercih edilen yerler arasında bulunmaktadır. Cunda adasına gitmek isteyen kişiler öncesinde bulunduğu yer ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilir. Cunda Adası'na nasıl gidilir? Cunda Adası'na arabayla gidilir mi? Cunda adasına gitmek istiyorsanız öncesinde nasıl gideceğinize dair detayları derledik.

Cunda Adasına Nasıl Gidilir Cunda Adasına Arabayla Gidilir Mi

Cunda adası, Ayvalık- Balıkesir'de yer alan bir ada olarak bilinmektedir. Cunda adasına gitmek için tercih edilebilecek çeşitli güzergahlar bulunmaktadır. Üstelik hem deniz yolu ile hem de kara yolu ile Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür. 

Haberin Devamı

Cunda Adası'na Nasıl Gidilir?

Cunda adasına gitmek isteyen kişilerin ilk olarak deniz yolu veya kara yolu arasında seçim yapması gerekmektedir. Üstelik İzmir üzerinden tren yolu ile de Balıkesir'e ve sonrasında da Cunda adasına gitmek mümkündür. Cunda adasına gitmek isteyen kişilerin öncesinde Balıkesir'e gitmesi gerekmektedir. Balıkesir iline geldikten sonra Cunda adasına ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. Cunda adasına gitmek isteyen kişiler Balıkesir'den otobüs ve minibüsler ile de kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirler.

Cunda adası gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunan oldukça özel bir yerdir. Cunda adasına gitmek için tercih edilen yöntemlerden birisi de hava yolu ile ulaşım sağlamak olarak ifade edilebilir. Bir çok şekilde ulaşım imkanı sağlanan Cunda adası, ulaşım kolaylığı olması sebebiyle de bir çok kişi tarafında tercih edilen bir tatil yeri olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

Cunda Adası'na Arabayla Gidilir mi?

Cunda adasına gitmek isteyen kişilerin aklına ilk olarak deniz yolu ile ulaşım sağlamak gelse bile araba ile de Cunda adasına gitmek mümkündür. Kendi aracını kullanarak Cunda adasına gitmek isteyen kişiler öncelikli olarak Balıkesir ilinde yer alan Ayvalık şehrine giderler. Ayvalık üzerinden yaklaşık sekiz ila dokuz kilometre daha yol gittikten sonra boğaz köprüsünü kullanarak Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür.

Balıkesir ilinden Cunda adasına ulaşım sağlamak yaklaşık olarak iki saat sürmektedir. Sonrasında ise en kısa şekilde ulaşım sağlanan şehirlerden birisi de İzmir olarak ifade edilebilir. İzmir ilinden Balıkesir'e ulaşım sağlamak da yaklaşık olarak iki buçuk saat sürmektedir.