Tatil Kuzuyayla Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Kuzuyayla Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

24.09.2020 - 03:22 | Son Güncellenme:

Piknik yapmak ya da kamp gerçekleştirmek amacıyla doğal bir yaşam alanı arıyorsanız Kuzuyayla Tabiat Parkı en önemli bölgelerden biridir. Doğa ile iç içe harika bir zaman geçirme imkanı tanıyan park, yılın her mevsimi kullanım imkanı tanıyor. Peki, Kuzuyayla Tabiat Parkı Kocaeli ilinde nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ve adres bilgileri.

Kuzuyayla Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Kalabalık şehirlerin stresinden ve gürültüsünden uzaklaşarak, sakin ve huzurlu bir zaman geçirmek istiyorsanız Kuzuyayla Tabiat Parkı harika bir olanak sunuyor. Pek çok insanın doğa ile baş başa vakit geçirmek adına tercih ettiği yerlerden biri olarak bölge, aynı zamanda gür ormanlık alanlarıyla eşsiz bir manzara sağlıyor.

Kuzuyayla Tabiat Parkı Kocaeli İlinde Nerede?

Kuzuyayla Tabiat Parkı Kocaeli şehrinin Kartepe ilçesinde bulunmaktadır. Daha detaylı şekilde Derbent ve Maşukiye beldelerinin sınırları arasında yer aldığını söylemek mümkün. Farklı bölgelerinde harika bir manzaraya eşlik etme imkanı veren bölge, aynı zamanda birçok farklı alternatif ile konaklama olanağı tanımaktadır.

Kuzuyayla Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’a 130 kilometre ve Kocaeli'ye 35 kilometre uzaklıktaki kuzuyayla tabiat Parkı'na, tabelaları takip etmek suretiyle rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle Maşukiye üzerinden Kartepe tabelalarını takip ederek 14 kilometre sonra, Kuzuyayla’ya ulaşmanız oldukça kolay. Bireysel araçlarımızla daha kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bölge, taksi veya minibüs üzerinden de ulaşım alanı sağlamaktadır.

Kuzuyayla Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Güncel ücretler doğrultusunda kuzuyayla tabiat Parkı'na giriş yapabilirsiniz. Bu konuda 2020 yılı itibariyle bireysel olarak 6,50 TL giriş ücreti bulunmaktadır. Motosiklet ile 13 TL değerinde giriş ücreti bulunurken, bireysel otomobil ile 20 TL ödeyerek giriş sağlayabilirsiniz. Minibüs 58 TL ve otobüs ise 175 TL değerindedir. Ayrıca çadır kurma imkanı ve karavan olanağı sağlayan bölge, çadır için 30 TL karavan için ise 40 TL ücret talep etmektedir. Bu miktarları ödeyerek kamp kurabilir ve bu harika tabiat parkını hem gece hem de gündüz yaşayabilirsiniz.

Kuzuyayla Tabiat Parkı Adres Bilgileri

Kuzuyayla tabiat Parkı'na adres bilgilerini öğrenerek kendi aracınızla kolay bir şekilde ulaşım sağlamanız mümkün. Bu konuda yapmanız gereken adres bilgileri navigasyona girerek erişimi gerçekleştirmektir. Bu konuda kullanabileceğiniz açık adres bilgisi şudur;

Maşukiye, Kartepe Caddesi 41295 Kartepe/Kocaeli

Hem günübirlik hem de konaklama imkanı ile eşsiz bir doğal yaşam sunan kuzuyayla Tabiat Parkı, aynı zamanda gür ormanlık alanı ile unutulmaz bir manzara sunuyor. Ayrıca pek çok farklı ağaç ve bitki türünün yanı sıra hayvan çeşidine de rastlamak mümkün.