Tatil Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

23.10.2017 - 15:39 | Son Güncellenme:

Paris, dünyanın kuşkusuz en çok tanınan kenti. Şöhreti Fransa'nın da üstüne çıkan Paris, pek çok yönüyle insanları cezbediyor. İşte Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler.

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Paris, elbette birkaç güne sığmayacak bir kent. Ancak kısa bir süreliğine Paris ziyareti gerçekleştirecekseniz planlı hareket ederek kentin pek çok yerini görmeniz mümkün. Zira Paris oldukça toplu bir kent. Üstelik aynı zamanda ulaşım altyapısı bakımından da bir o kadar iyi. İşte birkaç günlüğüne Paris'e gideceklerin mutlaka görmesi gereken yerlere dair ipuçları...

Haberin Devamı

Notre Dame Katedrali
1163'te başlayan katedralin inşaatı, 1375 yılında tamamlanabildi. Bugün kentin merkezi olarak kabul edilen Notre Dame Katedrali, Paris'i ikiye ayıran Seine Nehri üzerindeki iki adadan biri olan İle de la Cité'de yer alıyor. Gotik tarzdaki yapının içini ücretsiz gezebilirsiniz. Ancak kulelere çıkmak isterseniz durum biraz değişiyor. Üstelik devasa bir kuyruğa da girmek zorunda kalabilirsiniz.

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Louvre Müzesi
Bir zamanlar dünyanın en büyük sarayı olan Louvre Müzesi, 16. yüzyıldan itibaren özellikle İtalyan ressamların eserlerinin sergilendiği bir alana dönüşmeye başladı. Fransız Devrimi'nin ardından 1793'te tamamen müzeye dönüştürülen yapı, günümüzde de alanında dünyanın en değerli ve en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Müzenin tamamını hakkını vererek gezmek isterseniz bir tam gün asla yetmeyecektir. Bu yüzden Louvre Müzesi'ni planlı bir şekilde harita eşliğinde gezmek daha mantıklı bir karar olacaktır.

Haberin Devamı

Leonardo da Vinci'nin, Hollanda Altın Çağı'nın ve antik dönem eserlerinin bir arada bulunduğu bu devasa müzey Paris'in 1 numaralı metro hattıyla kolaylıkla ulaşmak mümkün. Louvre Müzesi, Seine Nehri'nin kuzey kıyısında ve ünlü Rivoli Caddesi'nin hızasında yer alıyor.

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Orsay Müzesi
Aslında Orsay müzesi, Louvre'ın kardeşi diyebiliriz. Uzun yıllar tren garı olarak hizmet veren bina, Louvre'daki eserlerin sergilemeye yetmemesi nedeniyle farklı bir yapıya taşınması gündeme geldiğinde seçilen yer olmuş. Louvre Müzesi'nin hemen karşısındaki yapı, özellikle empresyonist ressamların dünyaca ünlü eserlerine ev sahipliği yapmakta. Vincent van Gogh'tan Monet'ye kadar pek çok ünlü ressamın eserlerinin bulunduğu Orsay, ünlü bir lokantaya da ev sahipliği yapmakta.

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Quartier Latin
Paris'i ikiye ayıran Seine Nehri'nin güney kısmında kalan Quartier Latin, öğrencilerin, sanatçıların, aşıkların gözde semti. Saint Jacques Caddesi, Sorbonne Üniversitesi, Pantheon ve Luxembourg Bahçesi bu semtin içinde birbirinie oldukça yakın, yürüme mesafesinde yer alıyor. Saint Jacques ve etrafındaki kafelerle kitapçılar, Paris'İn havasını en iyi soluyabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Öte yandan görkemli Pantheon'da Victor Hugo ve Voltaire gibi ünlü yazarların mezarlarını da ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Eiffel Kulesi
Fransa denince akla ilk gelen simgelerden biri olan Eiffel Kulesi, Fransız Devrimi'nin 100. yılında düzenlenen uluslararası Fuar için yaptırılmıştı. 300 metre yüksekliğindeki Eiffel Kulesi, uzun yıllar dünyanın en yüksek yapısı olma ünvanına sahipti. Bir Hakeim ve Trocadero metro istasyonlarını kullanarak Eiffel'e rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ancak Eiffel'e çıkmak isteyenlerin, mutlaka internet üzerinden rezervasyon yapması öneriliyor. Zira, Eiffel'in önündeki kuyrukta saatlerce beklemeniz gerekebilir.

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Arc de Triomphe ve Champ-Elysée
Champ-Elysée ya da Türkçede söylendiği haliyle Şanzelize Bulvarı, muhtemelen dünyadaki en ünlü caddedir. Şık mağazaların, lokantaların yanı sıra hediyelik eşya satan dükkanların da bulunduğu bu bulvar, ev ve dükkan fiyatlarının dünyada en pahalı olduğu yerlerden biri. Louvre Müzesi'nin batı ucundaki Concorde Meydanı'ndan başlayan Champ-Elysée, Arc de Triomphe ya da Zafer Takı'nın bulunduğu yere kadar uzanır. Fotoğrafçıların sıklıkla rağbet ettiği Arc de Triomphe'un tepesine mutlaka çıkın. Öte yandan lüks sevenler için, Champ-Elysée'den Concorde Meydanı'na giderken sağda yer alan Rue Montaigne mutlaka gezilmesi gereken bir yer. Dünyanın en ünlü markalarının mağazalarına burada rastlamanız mümkün.

Haberin Devamı

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

Montmartre ve Sacre Coeur
Aşıklar tepesi olarak da anılan Montmartre'ı aslında Şehitler Tepesi olarak tercüme etmek daha doğru olur. 1871'deki Fransa-Prusya Savaşı'nda hayatını kaybedenler anısına buraya Sacre Coeur Bazilikası inşa edilmeye başlanır. Ancak 1. Dünya Savaşı sonunda açılabilir. Montmartre, Moulin Rouge ve gece hayatının diğer önemli mekanlarının bulunduğu Pigalle Caddesi'nin yer aldığı bölge. Özellikle 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başında sanatçıların, bohemlerin yurdu olan Montrmartre, pek çok ressama ilham olmuştur. Bölge aynı zamanda Dalida ve Dali gibi sanatçıların da yaşadığı semtti. Montmartre'a ulaşmak için 2 numaralı metro hattının Pigalle ya da Anvers istasyonlarında inebilirsiniz.

Haberin Devamı

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler

La Marais ve Pompidou
La Marais, bugün Paris'in en eski yerleşim örneklerini bulabileceğiniz, dar sokaklarıyla ünlü semti. Seine Nehri'nin kuzey yakasında Notre Dame ve Louvre'a yürüme mesafesindeki La Marais'de onlarca sanat ve moda galerisine rastlamanız mümkün. Victor Hugo'nun evi, Carnavalet Müzesi, Picasso evi ve modern sanatın kalbinin attığı Pompidou Müzesi bu bölgenin içinde veya hemen yanında yer almaktadır. La Marais'yi gezmek için tıpkı Louvre'u olduğu gibi 1 nolu metro hattını kullanabilirsiniz.

Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler