Tatil Tokat Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

Tokat Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

07.04.2023 - 16:48 | Son Güncellenme:

Tokat Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde bulunan turistik illerinden biridir. Tokat Havalimanı’nın konum bilgileri ve ulaşım yolları Tokat’a gitmek isteyen kişiler tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tokat Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

1987 yılında temelleri atılan Tokat Havalimanı Tokat ilinin Turhal yolu üzerinde yer almaktadır. Havalimanı terminal binasına yol üzerindeki körüklü kavşak aracılığıyla ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 Tokat Havalimanı 

 Tokat Havalimanı Türkiye’nin Tokat ilinde yer alan havalimanıdır. Tokat Karadeniz Bölgesi’nde yer alan küçük turistik şehirlerimizden biridir. Havalimanının kodu TJK’dır. Tokat Havalimanı temelleri 1987 yılından atılmıştır. Tokat Havalimanı’nın ilk hizmete açılış tarihi 1995 yılıdır.

 Tokat Havalimanı altyapısının büyük uçakların inişi için yeterli teknik özelliklere sahip olmadığı ve çevresindeki alanlar için tehlike oluşturduğu nedeniyle 2001 yılında geçici olarak kapatıldı. Eski havalimanının kuzeydoğu tarafına yapılan yenileme çalışmalarının ardından 2022 yılının mart ayında tekrar hizmete açıldı.

 Tokat Havalimanı Terminali 

 Tokat Havalimanı yıllık toplam 2 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak kapasitededir. Havalimanının içinde restoran, kafe, emanet eşya ofisi ve ATM hizmetleri bulunmaktadır. Ayrıca havalimanının etrafında konaklanabilecek pek çok otel hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

 Tokat Havalimanı’ndan her gün İstanbul gibi büyük şehirlere direkt uçuş seferleri düzenleniyor. Tokat Havalimanı’nın teknik özellikleri aşağıdaki şekildedir:

Toplamda 16.200 metrekare terminal alanına sahiptir.

7 uçak kapasiteli park alanı bulunmaktadır.

2,70 m x 44 m uzunluğunda pist alanı bulunmaktadır.

Teknik kule ve blok 2,300 metrekarelik bir alan üzerinde konumlanmaktadır.

Apron ölçüleri 360 m x 120 m‘dir.

566,1 metre yüksekliğindedir.

 Tokat Havalimanı Ulaşım ve Yol Tarifi 

 Tokat Havalimanı Tokat’ın il merkezine ortalama 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Tokat Havalimanı’na ulaşım özel araçlar, taksi, toplu taşıma, araç kiralama ve havalimanı servisleri ile yapılıyor.

Tokat Havalimanı’na Özel Araçla Ulaşım: Tokat havalimanına özel araçla kolaylıkla ulaşılıyor. Özel araç ile şehir merkezinden Tokat Havalimanı’na gitmek isteyen kişilerin D180 Tokat – Turhal Karayolu tabelalarını takip etmesi gerekiyor. Tokat-Turhal yolu üzerinden havalimanına girişler yol üzerinde inşa edilen kavşak aracılığıyla oluyor. Havalimanı terminaline ulaşmak isteyen kişilerin bu kavşağı takip etmesi gerekiyor.

 Tokat Havalimanı’na Toplu Taşıma ile Ulaşım: Tokat Havalimanı’na toplu taşıma ile ulaşım TOPÇAM firması ile yapılıyor. TOPÇAM firmasının düzenlediği havayolu servisleri şehir merkezi ve Tokat Şehirlerarası Otobüs Terminal’inden hareket ediyor. Servis saatleri Tokat Havalimanı’nda düzenlenen uçuş saatlerine göre belirleniyor. Şehir merkezinden havalimanına ulaşmak yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Haberin Devamı

 TOPÇAM havalimanı seferlerinin saatleri ile detaylı bilgiye aşağıdaki numaralardan ulaşılabilirsiniz.

 Merkez Şube Telefon Numarası: 0356 214 11 42

 Halkla İlişkiler Telefon Numarası: 0356 212 44 41

 Otogar Şube Telefon Numarası: 0356 314 24 04

 Tokat Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım: Tokat Havalimanına taksi ile ulaşmak isteyen yolcular için havalimanında 24 saat hizmet veren taksi durakları bulunuyor. Şehir merkezine taksiyle ulaşmak ortalama 25 dakika sürüyor. Taksi fiyatları 60-100 TL arasında değişiyor.

 Tokat Havalimanına Araç Kiralama ile Ulaşım: Tokat Havalimanı içerisinde 5’ten fazla araç kiralama hizmeti veren firma bulunuyor. Bazı araç kiralama firmalarının bazı havayolu şirketleri ile mil kazandıran anlaşmaları da bulunuyor. Araç kiralama fiyatları aracın modeline ve kiralanacak gün sayısına göre değişiyor.

Haberin Devamı

 Tokat Havalimanı Otopark Ücretleri 

 Tokat Havalimanı içerisinde yaklaşık 600 araç kapasiteli açık otopark alanı bulunuyor. Otopark alanı iç hatlar terminalinin çıkışında yer alıyor. Otopark alanının içerisinde engelli vatandaşlar ve minibüs gibi taşıma araçları için de özel park alanı bulunuyor.

 Otopark ücretleri aracın cinsine ve saate göre değişiklik gösteriyor. Ortalama saatlik otopark ücretleri 25 TL’den başlıyor.