Tatil Yerel Mutfak, Global Lezzet projesi devam ediyor

Yerel Mutfak, Global Lezzet projesi devam ediyor

01.10.2018 - 10:57 | Son Güncellenme:

Hilton İstanbul Bosphorus’un geçtiğimiz Mart ayında başladığı ve ilk iki durağıyla yoğun ilgi gören ‘Yerel Mutfak, Global Lezzet’ projesi Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor.

Yerel Mutfak, Global Lezzet projesi devam ediyor

Hilton İstanbul Bosphorus içerisinde yer alan ve geçtiğimiz sene yenilenen konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başlayan Lalezar, “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin kuzeyine çeviriyor ve Giresun’un birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 11-12-13 Ekim 2018 mutfağı teslim alacak olan Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği kadınları, yöresel lezzetlerini misafirlere sunarak yemek kültürlerini en etkili şekilde tanıtacak.

Haberin Devamı

Giresun’daki Şeyhli köyü kadınlarının hazırlayacakları menü içerisinde; sırgan çorbası, mendek çorbası, kıymalı yufka, pazılı pişi, fırın mısır ekmeği, bazlama, melevcen, kiraz kavurması, sakarca mücveri, pancar diplesi, soğanlı kuzu kavurma, mezgit kızartma, Giresun tatlısı ve fındıklı incir gibi birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunuyor.

Yöresel lezzetlerin tanıtımında rol almak ve kırsal bölgelerdeki kadın oluşumlarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen ‘Yerel Lezzet Global Mutfak’ projesinin ilk durağı Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kooperatifi’nin iş birliği ile olmuştu.