Son dakika Gastronomi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gastronomi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.593 gastronomi haberi bulunmuştur.
Yaza özel atölyelerUSLA’da gastronomi eğitimleriGastronomi alanında eğitim veren USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi), bol alternatifli ve renkli programları ile 2025 yaz dönemine başlıyor...
Yatırımcıların yeni gözdesiTürkiye'de otel alım satımı, risk sevmeyen yatırımcılar arasında giderek artan bir ilgi görüyor. Son yıllarda ekonomik belirsizliklerin yükselmesiyle birlikte, yatırımcılar riskli piyasalardan uzak durarak daha stabil ve yüksek getirili alanlara yönelmeye başladılar. Bu bağlamda, otel alım satımı Türkiye'de önemli bir yatırım fırsatı olarak öne çıkıyor.
Dünyanın en iyi kahvaltı listesine Türkiye damga vurdu! İşte dünyanın en iyi kahvaltıları...Dünyaca ünlü gastronomi rehberi Taste Atlas, okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi kahvaltılarını sıraladı. Lezzet, çeşitlilik ve kültürel zenginlik açısından değerlendirilen listeye Türkiye damga vurdu. Geleneksel Türk kahvaltısı, zengin sofraları ve benzersiz tatlarıyla birinci sıraya yerleşerek dünya mutfağını geride bıraktı.
Aqua Marina’dakiİş insanı Derviş Dölek’in eğlence ve gastronomi dünyasına kazandırdığı Farah Meyhane, yine İzmir gecelerine damga vurmaya devam ediyor.
34 ülkeye uçacakStockholm, Nahçıvan-Gence, Kahire hatlarını açan AJet, Şam seferlerinin de devreye girmesiyle uçuş yapılan ülke sayısı 34’e, nokta sayısını ise 100’e çıkaracak. 2025’te hedef 23 milyon yolcu.
Bir iddia, şehirleri karşı karşıya getirdi! Simit savaşıYemek eleştirmeni Vedat Milor’un “En güzel simit, odun fırınında pişmiş İzmit simidi” demesi ortalığı karıştırdı. Vedat Milor’a karşı çıkan ünlü şef Ebru Baybara Demir de “Bence en iyi simit Ankara simidi, kıvamı farklı” dedi
DJ Diesel ve Jennifer Lopez, İstanbul Festivali’nde sahne alacakFocus İstanbul Etkinlik Yönetimi tarafından 2022 yılından beri düzenlenen İstanbul Festivali, 1 - 17 Ağustos tarihleri arasında, Festival Park Yenikapı’da yüz binlerce ziyaretçiyle buluşacak. Festivalde bu sene DJ Diesel (Shaquille O’Neal) ve Jennifer Lopez gibi dünya yıldızlarının yanı sıra Türkiye’den onlarca sanatçı sahne alacak.
Gastronomiye iştahlı yatırımGeçen yıl Türkiye’ye gelen 62.2 milyon ziyaretçi, kişi başı ortalama 10.7 gün Türkiye’de kalmış ve yine kişi başına 972 dolar harcama yapmış. Bu rakam önceki yıllara göre daha iyi ama hâlâ kendimize rakip gördüğümüz ülkelerin, özellikle İspanya’nın gerisinde. İspanya’da kişi başı harcama 1.300 dolar civarında. Oysa Türkiye, dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri. Bu rakamı daha yukarı taşımak mümkündür.
AK Parti'de bayramlaşma programı belli olduAK Parti'de Kurban Bayramı bayramlaşma programı belli oldu. Kurban Bayramı'nın 2. gününde MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, DYP ile bayramlaşılacak.
Yeni dönemin ilk adımı atıldı: Yedi bölgeye gastronomi lisesiİzmir’de meze, Konya’da ekmek, Erzurum’da et, Gaziantep’te baklava… MEB, 7 bölgede gastronomi liseleri kuracak. Liselerin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini aktaran Emine Erdoğan, öğrencilerin yemeğin hikâyesini de öğreneceklerini söyledi.
Seyahatin tadına varacaklarSeyahatseverler artık sadece deniz, kum ve güneşle yetinmiyor; tatillerinde yerel tatlar, kültürel miras ve özgün deneyimler de arıyor. Bu kapsamda gastronomi merakı, son yıllarda turizm tercihlerinde daha belirleyici bir rol üstlenmeye başladı. Özellikle Ege ve Akdeniz’de gastronomiye odaklanan otellerin sayısı hızla artıyor.
Genç şeflere ödül yağdıMilli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonunda, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), Metro Türkiye ve Gastronometro iş birliğiyle düzenlenen ‘MEB Uluslararası Gastronomi ve Aşçılık Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Turizm restoran yatırımcıları yaz sezonundan umutluTURYİD Başkanı Kaya Demirer, yaz sezonuna girerken turizm sektörünün nabzının hızlandığını belirterek, ilk çeyrek verilerinin hedeflerin üzerinde gerçekleştiğini, ikinci çeyrekten umutlu olduklarını ifade etti.
‘Zirve’ yolcusu şefleri yetiştiriyorAğrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde başlatılan ‘Zirvenin Şefleri’ programıyla gençler, usta şeflerden mutfak eğitimi alıyor. Şimdiye kadar 350 öğrencinin yararlandığı program, staj ve iş fırsatları sunarken gastronomi bölümüne ilgiyi artırarak yüzde 100 doluluğa ulaşmasını da sağladı.
Bir tabak yemek bir ömür demekTam 25 yıl önce yola çıkan Bir Dilek Tut (Make A Wish) Derneği, binlerce çocuğun dileklerini gerçekleştirerek onlara güç oluyor.
Maraş’ta tarih ve lezzete yolculukYaşadığı büyük yıkıma rağmen kültürel zenginliğini yitirmeyen ve geçmişin köklü mirasını koruyan Kahramanmaraş, hâlâ ziyaretçilerinin turizm rotasındaki ilk duraklarından biri.
Ayvalık Gastrofest’e geri sayım başladıAyvalık Belediyesi’nin 30-31 Mayıs ve 1 Haziran 2025’te Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde ilk kez düzenleyeceği GastroFest Ayvalık, kentin zeytinyağlı mutfağını, deniz ürünlerini ve yerel üretimini geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.
Bakan Ersoy: Temel hedef, 81 ilde 12 ay turizmKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde temel hedefin çevresel, kültürel ve ekonomik sürdürülebilirliği gözeterek, turizm faaliyetlerini 81 ile ve yılın 12 ayına yaymak olduğunu açıkladı.
Nakit bitti bahşiş karıştıRestoranlarda artan kartlı ödemeler nedeniyle çalışanlara bırakılan bahşişlerdeki ‘vergi’ kesintisi gündemden düşmüyor. Sektör paydaşları, geçen yıl çalıştıkları düzenlemenin ‘yanlış anlaşıldığını’, çalışma üzerinde yeniden görüşler alınmaya başlandığını belirtiyor.
Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.