Teknoloji 19 yaşındaki genç kızın şarj kablosu patladı! Kör olma tehlikesi var

19 yaşındaki genç kızın şarj kablosu patladı! Kör olma tehlikesi var

24.05.2021 - 14:19 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon kullanımları her yıl artarken yeni modeller ve farklı bütçelere seslenen telefonlar da piyasadaki yerini alıyor. İngiltere'de yeni ortaya çıkan bir olayda 19 yaşındaki genç kadın telefonunu şarja taktı ve uyudu. Sonrasında ise olanlar oldu. İşte haberin detayları:

19 yaşındaki genç kızın şarj kablosu patladı Kör olma tehlikesi var

Hukuk öğrencisi olan 19 yaşındaki Esther Modede, yaşadığı olay sonrası kısmi olarak görme kaybı yaşadığını bildirdi. Hatta genç kızın patlama sonrası zarar gören gözünün kör olma tehlikesi de bulunuyor. Zaman zaman bazı kişilerin akıllı telefonları şarja taktıktan sonra yandığını bildirdiği haberleri okuyoruz. Bu seferki olay ise İngiltere'den geliyor. 

Haberin Devamı

KIVILCIMLAR ÇIKTIKTAN SONRA PATLADI

Birmingham'daki bir hastanede tedavi gören hukuk öğrencisi, telefonunun şarj kablosu hasar gördükten sonra kıvılcımlar çıkararak yandığını söyledi. Kısa sürede gerçekleşen bu olayda şarj kablosundan çıkan kıvılcımlar genç kızın gözüne geliyor ve büyük hasar veriyor.

Telefonun kıvılcımlar çıkarttıktan sonra patladığını bildiren genç kız, hemen acile kaldırıldı. Doktorlar saatlerce tedavi gören Esther'e, patlama sonucu korneasının zarar gördüğünü ve bu sebeple kısmi olarak kör olacağını söyledi. Doktorlar zaman içinde gözünün iyileşebileceğini söylese de bir süre görme kaybı yaşayacak. 

19 yaşındaki genç kızın şarj kablosu patladı Kör olma tehlikesi var

Uzmanlar uzun yıllardır akıllı telefonların bataryalarına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Öte yandan aynı uzmanlar akıllı telefonların uzun süre şarjda kalmaması gerektiğinin altını çiziyor ve aynı zamanda sahte kabloların da kullanılmaması gerektiği özellikle belirtiliyor.