Teknoloji 39 bin iPad uzaktan eğitim öğrencileri için dağıtılacak

39 bin iPad uzaktan eğitim öğrencileri için dağıtılacak

07.04.2021 - 11:12 | Son Güncellenme:

Yüz yüze eğitime ara veren milyonlarca öğrenci evden derslerine katılıyor ve bu kapsamda bilgisayarlara ve tabletlere ihtiyaç bulunuyor. Bazı ülkeler ise zor durumda olan öğrencilere destek veriyor. Bu kapsamda iPad kampanyası karşımıza çıkıyor.

39 bin iPad uzaktan eğitim öğrencileri için dağıtılacak

İskoçya'nın Edinburgh kentindeki her öğrenci, İskoçya'nın "Edinburgh Learns for Life" girişiminin bir parçası olarak bir iPad alacak. Bu kapsamda yapılan yeni anlaşmaya göre 39 bin tablet öğrencilere dağıtılacak. 

Haberin Devamı

AppleInsider'da yer alan habere göre geçen yılın Eylül ayından itibaren başlayan girişim, 10 ila 17 yaş arasındaki her öğrenciye iPad dağıtmayı sağlıyor. Kabaca 24 milyon dolarlık olan bu proje sayesinde durumu olmayan öğrenciler de dahil olmak üzere gençlere eğitim desteği sağlanmış olacak. Şu an için hangi bölgeler bu kapsamda değerlendirilecek bilinmiyor ancak ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor. 

BİNLERCE iPAD ÖĞRENCİLERE DAĞITILACAK

 Bildiğiniz üzere Apple eğitimi desteklemek amacıyla bu gibi pek çok projeye katılıyor ve destek veriyor. Empowered Learning programının bir parçası olarak da gelecek yıl 27 bin yeni iPad verilecek. Buna ek olarak 12 bin yenilenmiş iPad ihtiyacı olan çalışanlara dağıtılacak. 

Haberin Devamı

Belediye Meclisi Üyesi Ian Perry'ye göre, “Bu gerçekten heyecan verici bir proje ve okullarımızda öğrenme ve öğretme için gerçek bir oyun değiştirici olacak. Öğrencilere kendi cihazlarını vermenin sonuçları iyileştirdiği ve gençlerimiz için artan katılım ve motivasyonla sonuçlandığı görülmüştür. Daha yüksek düzeyde yaratıcılık sağlayacak bir öğrenim ortamı yaratacak ve aynı zamanda öğretmen ve öğrenci iş birliğini geliştirecek. "