Teknoloji akakce.com kara gün içindir

akakce.com kara gün içindir

26.07.2013 - 22:21 | Son Güncellenme:

Tüketicilerin, aradıkları ürünlerin en uygun fiyatlısını bulmasını sağlayan platform ‘Akakce.com’un ortaklarından Koray Karataş sorularımızı yanıtladı

akakce.com kara gün içindir

Akakce’yi kurmaya nasıl karar verdiniz?

2000 başında mühendislik eğitimimin de etkisi ile arama motorları ve bot teknolojileri üzerine bazı çalışmalar yaptım. O dönemde popülerleşmeye başlayan genel amaçlı yatay arama motorlarının eksik bıraktığı bir alan olarak gördüğüm dikey aramalarla ilgili bazı yazılımlar geliştirdim. Ancak somut olarak gösterebileceğim bir örnek olmayınca, bu yazılımın hangi alanlarda ve nasıl kullanılabileceğini anlatmakta zorladım. Bunun üzerine ortağım Taner Şahin’le bir araya gelerek bu teknolojinin kullanıldığı örnek bir uygulama olarak akakce.com’u hayata geçirdik.

Haberin Devamı

Online alışverişte hangi ürün gamlarında, toplam kaç siteden fiyat analizi yapıyorsunuz?

akakce.com’da 17 ana kategori altında binlerce ürün yer alıyor. 2 binin üzerinde markanın fiyatları akakce.com’da karşılaştırılıyor. 400’ün üzerinde alışveriş sitesinin fiyatlarını 2-6 saat arasında güncellenen fiyatlarla tüketicilere sunuyoruz. Alışverişçiler akakce.com’da alışveriş sitelerinin yanında Gittigidiyor.com, Yenicarsim.com gibi pazaryerleri ve Markapon, Grupfoni gibi fırsat sitelerinin de fiyatlarını takip edebiliyorlar. Darty, Teknosa, Electro World gibi fiziksel dünyada yer alan markaların fiyatları da akakce.com’da bulunuyor.

Siteye ilgi ne düzeyde, ziyaretçi profiliniz ve trafiğiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Her gün 40 bin kişi akakce mobille ürün fiyatı karşılaştırıyor, bu aslında büyük değişimin başladığının göstergesi. akakce.com’da 2012 yılı içerisinde yaklaşık 25 milyon kişi fiyat karşılaştırması yaptı. Türkiye internet nüfusunun 35 milyona yakın olduğunu düşünürsek, internet kullanıcılarının çok büyük bir oranına ulaşmış durumdayız.

Haberin Devamı

Sitede en çok hangi sektörden ürünler ilgi görüyor?

En çok ilgi gören ürünler cep telefonu, LED TV ve tablet gibi tüketici elektroniği sektörüne ait ürünler. Ayrıca elektrikli süpürge, çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi beyaz eşyalara ve ev aletlerine de ilgi büyük.

TEKNOLOJİ PAZARI

akakce.com kara gün içindir

Uyku koçu ‘Lark’

Julia Hu’nun geliştirdiği uyku yardımcısı Lark bileklik, sessiz ve doğal bir şekilde uyanmanızı sağlıyor. Uyku koçu, Bluetooth’la
iPhone, iPod Touch ve iPad’le bağlantıya geçip, uyku halindeki verilerinizi kaydedebiliyor. Nazik bir titreşimle sizi uyandıran aletin birde sessiz çalar saati var. 100 dolar

akakce.com kara gün içindir

Instagram Polaroid’i

Instagram ve Polaroid makinenin birleşimi Socialmatic kamera, çekilen fotoğrafları sosyal ağlarda paylaşabiliyor. Alet, 14MP ön, 2MP arka kameraya sahip. Çekilen fotoğrafları anında basabilen cihazın diğer özellikleri 16GB hafıza, 4.3inç dokunmatik ekran, optik zoom, LED flaş, WiFi ve Bluetooth. Fiyatı 299 dolar.

Haberin Devamı

akakce.com kara gün içindir

Panasonic’ten süper zoom

Panasonic, 60x Optik Zoom ve 20mm ultra geniş açılı lensle donatılmış ‘DMC-FZ70’ kamerasını duyurdu. DMC-FZ70, 16.1MP sensör ve 20-1200 mm lense sahip. Kamera, akıllı çözünürlük teknolojisiyle 120x zoom’a ulaşıyor.

akakce.com kara gün içindir

Tek tuşla hızlanın

Rubbee elektrik motoru, bisikletlerinizi tek bir hareketle hızlandırıyor. Bisikletin arka tekerine monte edilen motor, gidondaki ufak tuşla aktifleştiriliyor. Pedal çevirmeden 25km/s hıza ulaşabilen cihazın pil süresi 2 saat.