Apple Apple 2017'nin 4. çeyreğinde 29 milyon iPhone X sattı

Apple 2017'nin 4. çeyreğinde 29 milyon iPhone X sattı

24.01.2018 - 09:59 | Son Güncellenme:

Apple, 2017 yılının 4. çeyreğinde 29 milyon iPhone X sattı. Apple, bu tatil sezonunda yapılan dünyanın en iyi akıllı telefon sevkiyatını da gerçekleştirmiş oldu.

Apple 2017nin 4. çeyreğinde 29 milyon iPhone X sattı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Araştırma merkezi Canalys tarafından açıklanan rakamlara göre Apple, 2017'nin son çeyreğinde 29 milyon iPhone X sattı. Canalys analisti Ben Stanton, bu satış rakamının iPhone X gibi yüksek fiyatlı bir telefon için etkileyici olduğunu belirtti.

Apple'ın bulunduğu yerlerin geneli operatörler merkezli pazarlar ve bu yüzden cihaza yükseltme talep geliyor. Müşteriler aylar boyu mobil cihazın maliyetini karşılayabilmek için çalışıyor. iPhone X için göze çarpan bir başka önemli nokta ise, 29 milyon sevkiyat yapıldı ama bunun 7 milyonu Çin'de yaşıyor.

Canalys Analisti Ben Stanton, "iPhone X performansı, 999 ABD doları fiyatlı bir cihaz için etkileyici ancak endüstri beklentilerinin biraz altında. Apple Kasım ayı başlarında arz sorunları ile uğraşırken, ayın sonlarında ve Aralık ayı boyunca üretimde büyük artış sağladı. Bu durum, çeyrek sonuna kadar bazı pazarlarda talebi karşılamaya ve hatta talebi aşmaya yardımcı oldu. Büyük fiyat etiketi ve Apple'ın farklı stratejisi hala geçerli." dedi.

Haberin Devamı

iPhone SE, 6s, 7 ve 8 modellerinin de 4. çeyrekte yüksek satış rakamlarıyla gittiği belirtildi. Canalys analistlerinden TuanAnh Nguyen, Apple'ın portföyünde yaptığı değişiklikler sayesinde etkileyici bir dördüncü çeyrek performansı sergilediğini belirtti.

Apple iPhone X satışlarına dair ilk resmi verileri 1 Şubat’ta paylaşacak.

Yazarlar