Apple Apple, AirPods kulaklıklar için yükseltmeler planlıyor! AirPods 2 hangi özelliklere sahip olacak?

Apple, AirPods kulaklıklar için yükseltmeler planlıyor! AirPods 2 hangi özelliklere sahip olacak?

23.02.2018 - 11:56 | Son Güncellenme:

Apple'ın iPhone X modelinin ardından AirPods 2 kulaklıkları gündeme geldi ve konuşulmaya başlandı. AirPods 2'nin suya karşı dirençli ve W2 yonga setine sahip olacağı söyleniyor. İşte AirPods 2 hakkında merak edilen bazı özellikler.

Apple, AirPods kulaklıklar için yükseltmeler planlıyor AirPods 2 hangi özelliklere sahip olacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X modelinin ardından bazı iPhone'lar sık sık konuşulmaya başlandı. Bunlardan biri iPhone SE2 diğeriyse AirPods 2. iPhone SE 2 ile ilgili çok az miktarda söylenti var. Bu ise Apple'ın ona pek önem vermediği anlamına gelebilir. Ancak durum öyle değil. Yeni bir söylentiye göre, iPhone SE 2, WWDC 2018 geliştirici konferansında açığa çıkabilir ve öncekinden daha büyük bir ekrana sahip olabilir. Şimdi de AirPods 2 ile ilgili söylentiler gelmeye başladı. AirPods 2'nin suya karşı dirençli ve W2 yonga setine sahip olacağı söyleniyor.

Apple'ın bu yıl en kısa sürede yeni bir kablosuz iletişim çipi geliştirerek AirPods 2 üzerinde çalıştıkları söylendi. Gelecek yılın başlarında tanıtılacak modelin suya dayanıklı olması planlanıyor.

Haberin Devamı

AirPods 2, insanların Apple'ın Siri adlı dijital asistanı "Hey Siri" diyerek ve fiziksel dokunma olmadan aktif etmelerine izin verecek. Bu işlev bir kullanıcının Siri'yi iPhone veya HomePod hoparlörde eller serbest modda kullanmasına benzer şekilde çalışacak. Müzik oynatma, ses kontrolleri, gibi komutlar için Siri kullanılabilecek.

B288 model numaralı olarak bilinen kulaklıklar, Bluetooth bağlantılarını yönetmek için Apple tarafından tasarlanan ve geliştirilmiş bir kablosuz çip içerecek. İlk AirPods, W1 olarak bilinen bir yonga içeriyordu. Apple geçen sene Apple Watch ile W2'yi piyasaya sürdü.

Suya dayanıklı model fikri, insanların kulaklıkların su veya yağmur sıçramasına karşı direnç göstermesi isteği yüzünden geliyor. Büyük olasılıkla kulaklıklarla suya dalamayacaksınız. Ancak sudan korkmanıza da gerek kalmayacak. En yeni iPhone'lar suya karşı dayanıklı, hatta Apple Watch 3 ile suya dalabilir veya yüzebilirsiniz.

Bunlar sadece birer söylenti. Apple'ın planları değişebilir veya gecikebilir. AirPods 2 ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlere aktarmya devam edeceğiz.