Teknoloji Apple, Face ID'nin tanıtım sırasında neden başarısız olduğunu açıkladı

Apple, Face ID'nin tanıtım sırasında neden başarısız olduğunu açıkladı

14.09.2017 - 16:55 | Son Güncellenme:

Apple, yeni akıllı telefonu iPhone X'in lansmanı sırasında, yüz tanıma sistemi Face ID'nin tanıtım sırasında başarısız olmasının cihazla alakalı değil hatanın personelden kaynaklandığını bildirdi.

Apple, Face IDnin tanıtım sırasında neden başarısız olduğunu açıkladı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iPhone X'in lansmanı sırasında, şirketin yazılım mühendisi ve Başkan Yardımcısı Craig Federighi, yeni yüz tanıma sistemi Face ID'yi kullanarak telefonun kilidini açmaya çalışmış fakat başaramamıştı. Apple'ın yazılım şefi, istediği gibi çalışan bir yedekleme cihazına geçerek sorunu ele aldı. Ancak sıkıntı raporlandı.

Apple, başarısız olan beş denemeden sonra Face ID'nin devre dışı bırakıldığını söyledi. Söz konusu güvenlik önlemi, eğer başarısız denemeler yapılırsa kullanıcıdan belirlediği şifreyi girmesini ve yüzünü tekrar taratmasını istiyor. Yazılım şefi Craig Federighi’nin ise resmi olmayan açıklamalarda ve haberlerde dönen sözleri haklı çıkartan bir sorun yaşadığı şirket tarafından da onaylanmış oldu.

Haberin Devamı

Apple sözcüsü Yahoo'ya verdiği demeçte, "İnsanlar sahnedeki tanıtımından önce aleti kullanıyorlardı. Ve Face ID sisteminin kendi yüzlerini tanımaya çalıştığını fark etmediler. Bu kişiler Craig olmadığı için sistem birçok kez başarısız oldu. iPhone da tasarımına uygun olarak şifre girilmesini istedi. Face ID, tasarlandığı gibi çalıştı" dedi.