Teknoloji Apple, iPad özelinde Zoom için özel bir erişim verdi

Apple, iPad özelinde Zoom için özel bir erişim verdi

09.05.2021 - 12:03 | Son Güncellenme:

Apple güvenlik odaklı hamlelerine devam ederken, Zoom için iPad'ler odağında yeni bir erişim hakkı tanındı. Karantina dönemiyle milyonlarca yeni kullanıcı kazanan Zoom, yeni bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Apple, iPad özelinde Zoom için özel bir erişim verdi

Apple yeni güncellemesiyle özellikle iPhone odağında yepyeni güvenlik önemleri aldı. Kullanıcıların verilerinin korunması adına yapılan bu güncellemeye ek olarak iPad'de yer alan bölünmüş ekran görünümünün kilidini açmak için Zoom'a erişim verildi. 

Haberin Devamı

ZOOM YETKİSİ İLERLEYEN GÜNLERDE DAHA DETAYLI ORTAYA ÇIKACAK

iMore tarafından yayımlanan haberde, Zoom tarafından da onaylanan özellik, şu anda bir avuç kişi için sunuluyor ve 'özel bir süreç' olarak adlandırılıyor. Geliştirici Jeremy Provost tarafından ortaya çıkarılan yeni bir rapora göre Apple'ın Zoom'a kamerayı kullanırken iPad'de Split View çoklu görevinin kilidini açan bir API'ye özel erişim verdiği görülüyor. 

Provost'a göre, bu erişim ile uygulamalardaki belirli özellikleri etkinleştirmek için geliştiricilere sunulan hem genel hem de özel araçlara yetki verilmiş oluyor. 

Zoom'daki bir yetkili, Provost'a en son sürümü denemesini ve belirtilen yetkiyi etkinleştirmesini, hatta 'iPad Kamera Çoklu Görev' onay kutusunu gösteren bir ekranı da paylaşmasını söylediyse de şu anda erişim herkese sunulmadığı için ekran görüntüsüne ulaşılamıyor. Yani yetki ve erişimin şu anlık durumu net olmasa da ilerleyen günlerde detaylarının daha da belli olması bekleniyor.