Teknoloji Apple, iPad'in kamerasını bir yazılımla düğmeye dönüştüren AstroPad güncellemesini reddetti

Apple, iPad'in kamerasını bir yazılımla düğmeye dönüştüren AstroPad güncellemesini reddetti

01.11.2017 - 15:01 | Son Güncellenme:

Astropad adlı çizim uygulamasını yapan Astro HQ adlı firma, son uygulamasını iPad’in kamerasını butona dönüştürmüştü. Popüler iPad çizim uygulaması AstroPad Studio'nun yapımcıları Astro HQ, Camera Button özelliğiyle ilgili planlarının Apple tarafından reddedildiğini açıkladı.

Apple, iPadin kamerasını bir yazılımla düğmeye dönüştüren AstroPad güncellemesini reddetti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPad uygulamalarının fiziksel bir butonla ilişkileri ne yazık ki yok. Bir uygulama geliştiricisi ise bu soruna bir çözüm bulmuştu. Astropad adlı çizim uygulamasını yapan Astro HQ adlı firma, son uygulamasını iPad’in kamerasını butona dönüştürmüştü. Kameraya dokunduğunuzda ekranda bir panel görünüyor. Tekrar bastığınızda ise kayboluyor. Bu, denetimleri ekranın dışına çıkartıp yer tasarrufu yapmak açısındna gerçekten akıllıca bir fikir. Ancak Astro’dan yapılan açıklamada, kamerayı buton olarak kullanan bir uygulama için App Store’a yapılan başvurunun reddedildiği belirtildi. Apple’ın red gerekçesi olarak talimatların ihlâlini gösterdiği ifade edildi.

Apple, uygulamaların ses butonları veya diğer kullanıcı arabirimi öğeleri gibi standart anahtarların işlevlerini değiştiremeyeceği veya devre dışı bırakamadığını söyleyen bir bölüme işaret etti. Astropad Studio'nun talimatlarında uygulamaların standart buton ve bileşenlerin işlevlerinin değiştirilemeyeceği açıkça belirtiliyor. Yerel arayüz unsurları da değiştirilemeyecek noktalar arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

Apple, iPadin kamerasını bir yazılımla düğmeye dönüştüren AstroPad güncellemesini reddetti

Astro HQ konuyla ilgili olarak, "Bugün çıkacak olan Astropad Studio'nun güncellemesiyle Camera Button'u tanıtmayı planlıyorduk. Bununla birlikte, uygulamanına Apple'ın App Store incelemesi tarafından Bölüm 2.5.9'da reddedildiğini bildirmekten hayal kırıklığına uğradık." dedi.

App Store ile ilgili talimatlar konusunda katı olan Apple, bu politikasından taviz vereceğe benzemiyor.