Teknoloji Apple O Uygulamaya İzin Verdi!

Apple O Uygulamaya İzin Verdi!

12.08.2014 - 12:24 | Son Güncellenme:

Apple İOS için Apple Store’a BitTorrent uygulaması yüklenmesine izin verdi!

Apple O Uygulamaya İzin Verdi

Bildiğimiz üzere Android ve İOS kullanıcıları arasındaki söz dalaşlarında çok meşhur bir söz vardır; “”. Bu sözün sebebi Apple ürettiği yazılımın ve telefonun tabiri caiz kapalı bir kutu olarak algılanmasındandır. Kısacası

Haberin Devamı

Her ne kadar bu eleştiriler sürse de bu kapalı kutu olayının bir felsefesi olduğunu ve Apple’ı başarıya taşıyan en büyük etmenlerden biri olduğunu unutmamak gerek. Steve Jobs ‘un vefatından sonra ise Apple git gide bu kapalı kutu felsefesinden tavizler vermeye başladı ve kullanıcılarına daha fazla özgürlük sunma çabasına girdi. Bunlardan biri de yasal olmayan torrentlerin için uygulanan torrent uygulamalarının Apple Store’daki yasağının kaldırılmış olması. Daha önce Apple Store’da bazı torrent uygulamaları vardı ancak bu uygulamalar her dosya tipini desteklemiyor ve büyük titizlikle içerikleri inceleniyordu. Ancak Apple dev bir hamle attı ve BitTorrent uygulamasına Apple Store izni verdi. Ve bu uygulama ile her dosya türü ve her torrent indirilebiliyor.

Haberin Devamı

Apple’ın Apple Store’da bulunan her uygulamaya büyük özenle incelediğini ve istem dışı durumlara hemen müdahale ettiğini biliyoruz. Bakalım bu BitTorrent macerası ne kadar uzun sürecek.