Apple Apple, Türkiye dışında hiçbir ülkede iPhone 5'leri tamir etmeyecek

Apple, Türkiye dışında hiçbir ülkede iPhone 5'leri tamir etmeyecek

02.11.2018 - 17:10 | Son Güncellenme:

Apple, klasik (vintage) ve eski ürünler listesini güncelledi. 30 Ekim itibariyle firma, Türkiye dışında hiçbir ülkede iPhone 5'leri tamir etmeyecek.

Apple, Türkiye dışında hiçbir ülkede iPhone 5leri tamir etmeyecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bilmeyenler için Apple, ürünleri üretimin bitiminden sonra da en az beş yıl boyunca parça ve onarımla destekliyor. Bu beş yıldan sonra Apple, süreç geçiş ürünlerini “eskimiş” veya “klasik”e dönüştürüyor.

Eskimiş ve klasik arasındaki fark sadece Kaliforniya ve Türkiye için geçerli. Bu durum Türkiye'de iPad ve Mac'ler için geçerli. iPhone’lar için söz konusu durum uygulanmıyor. iPhone 5, ABD’nin Kaliforniya eyaleti dışında tüm dünyada “süresi dolan”, Kaliforniya’da ise “klasik” sıfatı ile tanımlanıyor.

Apple'ın websitesinde, "Klasik ürünler, 5 yıldan uzun, 7 yıldan kısa süredir üretilmeyen ürünlerdir. Türkiye'den satın alınmış Mac ürünleri. Klasik Mac ürünlerine sahip olanlar Türkiye'deki Apple servis sağlayıcılarından servis alabilir ve parça edinebilir." deniliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki iPhone 5 sahipleri yetkili Apple servis sağlayıcılarından hizmet almaya ve parça temin etmeye devam edebilecekler.