Teknoloji Apple'ın yarışmasının kazananlarından biri de 16 yaşında Türk öğrenci

Apple'ın yarışmasının kazananlarından biri de 16 yaşında Türk öğrenci

09.06.2021 - 09:58 | Son Güncellenme:

Apple zaman zaman farklı yarışmalar düzenleyerek geliştiricileri ödüllendiriyor. Bu kapsamda düzenlenen Swift Student Challenge yarışmasının da kazananları belli oldu.

Appleın yarışmasının kazananlarından biri de 16 yaşında Türk öğrenci

Apple'ın düzenlediği bu yarışmada 16 yaşında bir öğrenci olan Mehmet Bertan Tarakçıoğulu da kazananlar arasında yerini aldı. Tarakçıoğlu, kodlamayı nereden öğrendiğini ve geliştirdiği uygulamanın nasıl başarılı olduğunu da açıkladı.

Haberin Devamı

APPLE YARIŞMASINDA TOPLAMDA 350 KAZANAN VARDI 

Apple'ın yeni WWDC 2021 etkinliği son gaz devam ederken, şirketin düzenlediği Swift Student Challenge yarışması da sonuçlandı. Bilmeyenler için bu yarışmada WWDC konferansına katılan oyunlar ve uygulamalar arasından en iyiler Apple tarafından seçiliyor. 

Adından da anlaşıldığı üzere öğrencilere yönelik olan bu yarışmada Mehmet Bertan Tarakçıoğlu da vardı. 16 yaşında Ankara'da yaşayan öğrenci, geliştirdiği uygulama ile kazanlardan birisi oldu. DEHB (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) semptomlarını yönetme konusunda kullanıcılara yardımcı olması beklenen bu uygulama her kullanıcıya 15 soruluk bir kişilik testi uyguluyor. 

Appleın yarışmasının kazananlarından biri de 16 yaşında Türk öğrenci

Uygulamanın ilhamını da anlatan Tarakçıoğlu, “DEHB’li bir arkadaşım salgın sırasında odaklanmanın ne kadar zor olduğunu anlattıktan sonra, DEHB belirtileri ile kişilik arasındaki ilişkiyi araştırmak istedim. DEHB ile olan deneyimimizin aynı olmasını bekleyemeyiz.” dedi.

Haberin Devamı

Kodlamayı da kitaplardan, bloglardan ve YouTube videolarından öğrendiğini söyleyen Tarakçıoğlu, yazılım dünyasına giriş yapmak isteyen gençlere örnek olacak cinsten.