Teknoloji Bu Yöntemle “Facebook Home”u Kullanabileceksiniz!

Bu Yöntemle “Facebook Home”u Kullanabileceksiniz!

15.04.2013 - 21:09 | Son Güncellenme:

Günümüzde teknoloji kullanımını belirleyen bazı trendler mevcut.

Bu Yöntemle “Facebook Home”u Kullanabileceksiniz

Günümüzde teknoloji kullanımını belirleyen bazı trendler mevcut. Son günlerde ise bu teknoloji trendlerini büyük ölçüde uygulamalar ve işletim sistemleri belirliyor. Facebook'un geçtiğimiz günlerde tanıttığı ve yalnızca bazı akıllı telefon modeline yönelik ve Android işletim sistemlerinde kullanılabilen “Home” birçok kullanıcıyı yeni bir android telefon almaya itti. Ancak bugün size bahsedeceğim yöntem ile mevcut android telefonunuzda artık Facabook Home kullanabileceksiniz.

Haberin Devamı

Facebook Home, temel olarak facebook arkadaşlarınıza ve onların durum güncellemelerine daha derinlemesine bir erişim için tasarlanmış olsa da yazılım sadece Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II, HTC One X için kullanılabiliyordu.

Tabi ki böyle bir kısıtlama teknolojiseverler’in doğasına aykırı bir durum olduğu için birçok kullanıcıyı rahatsız etti. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi çözümü çok gecikmedi. Google Play bünyesinde olmayan uygulamaları yüklemek için cihazınızda gerekli izni vermiş durumdaysanız, cihazınıza facebook home yüklemeniz oldukça kolay.

Facebook Home Kurulumu:

Öncelikle telefonunuzda orijinal Facebook, Facebook Messenger ve Facebook Home uygulamaları varsa hepsini kaldırmanız gerekiyor. Tüm bunların dışında eğer telefonunuzu ilk aldığınızda yüklenmiş olarak gelen herhangi bir Facebook uygulaması varsa, bu silme işlemini ise root kullanmanız gerekecek.

Haberin Devamı

Facebook Home'un android cihazınızda çalışabilir sürümünü (buradan) indirin ve aynı zamanda Facebook Messenger'ın da her android cihaz için değiştirilmiş sürümünü de (buradan) indirdikten sonra dosyaları .rar 'dan çıkarın.

Dosyaları başarılı bir şekilde çıkardıktan sonra resmi Facebook uygulaması (com.facebook.katana), Facebook Home başlatıcısı (com.facebook.home) ve son olarak Facebook Messenger uygulaması'nı (com.facebook.orca)’yı yüklemeniz gerekmekte.

Tüm bu indirme işlemleri bittikten sonra sadece birkaç ufak ayar kalıyor.

Facebook Home Ayarları:

Facebook uygulaması ayarları altında göreceğiniz Facebook Home'u aktif hale getirin ve hemen ardından cihazınızı yeniden başlatın. Eğer yukarıda bahsettiğim adımları harfiyen gerçekleştirdiyseniz bir sorunla karşılaşmayacaksınız ancak tedbiri elden bırakmamak adına cihazınız açılırken bir sorun ile karşılaşırsanız, cihazınızı kurtarma modunda başlatın ve Dalvik önbelleğini silin.

Google Play üzerinde şimdilik 2.4 gibi ortalamanın altında bir puana sahip olan Facebook Home bir kesim tarafından övgü dolu sözler ile bahsedilse de büyük bir çoğunluk pekte olumlu yorumlar yapmamakta.

Haberin Devamı

Bende bu denli farklı yorumlara hedef olan bu arayüzü sizlerin de deneyebilmesi adına ufak bir yol göstermek istedim. Yine de, bu durum Home'un çok yeni ve geliştirilmeye çok açık olduğu düşünülürse, Facebook Home için karamsar bir tablo çizmeyi çokta anlamlı bulmuyorum.

Artık sizlerde bir süreliğine kaçak olarak Facebook Home’u deneyebilir ve ilerisi adına ve arayüz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.