Teknoloji Çin merkezli teknoloji devinden tarih geldi: 2025

Çin merkezli teknoloji devinden tarih geldi: 2025

11.06.2021 - 09:21 | Son Güncellenme:

Teknoloji şirketleri bir yarış halinde. Özellikle yeni özellikleri eklemek adına patentler alan şirketler, fark yaratabiliyor. İşte teknoloji devinin hedeflediği tarih ortaya çıktı.

Çin merkezli teknoloji devinden tarih geldi: 2025

Huawei son yaptığı açıklamada sürücüsüz otomobil teknolojisine 2025'te ulaşmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük telekomünikasyon imalatçısı olan Çin merkezli Huawei Technologies, sürücüsüz otomobil teknolojisini 2025'e kadar geliştirecek. Zaten uzun bir süredir geliştirildiği söyleniyordu, şimdi tarih hedefi açıklanmış oldu. 

Haberin Devamı

SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL İÇİN HEDEFTE 2025 VAR

ABD'nin yaptırımları karşısında iş kollarını çeşitlendirmeye özen gösteren Teknoloji şirketinin üst düzey yöneticilerinden Wang Jun, "Ekibimizin hedefi tümüyle sürücüsüz otomobillere 2025'te ulaşmak" diyor.

Çin'de çok sayıda startup, otomobil imalatçısı ve internet arama motoru Baidu Inc gibi büyük teknoloji şirketleri taşımacılık sanayisine büyük bir değişim getirmesi beklenen otonom araç sistemleri konusundaki çalışmalarını hızlandırıyor..

Huawei, küresel akıllı telefon faaliyetlerinin ABD'nin yaptırımlarından zarar görmesi sonrasında akıllı elektrikli araçlara yönünü çevirdi. ABD'nin bir önceki Başkanı Donald Trump, Huawei'yi ABD'nin ulusal güvenliğine bir tehdit olarak nitelemişti.