Teknoloji Tüm dünya Clubhouse'u konuşurken Zuckerberg'in hamlesi her şeyi değiştirebilir

Tüm dünya Clubhouse'u konuşurken Zuckerberg'in hamlesi her şeyi değiştirebilir

11.02.2021 - 09:34 | Son Güncellenme:

İnternet aleminin en popüler uygulamaları arasına kısa sürede giren Clubhouse, pek çok uygulamaya da ilham oldu. Facebook, şimdi de Clubhouse benzeri bir uygulama ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Zuckerberg'in bu hamlesi dengelerin değişmesini sağlayabilecek mi?

Tüm dünya Clubhouseu konuşurken Zuckerbergin hamlesi her şeyi değiştirebilir

Bilmeyenler için Clubhouse ses temelli (sadece sesli konuşma yapılıyor) bir mobil uygulama. Kişilerin odalar oluşturup belirlenen konular hakkında konuşmasına olanak sağlayan uygulama şu anda yalnızca iOS kullanıcıları için sunuluyor. İlerleyen dönemde Android uygulamasının da geleceğini müjdeleyen yetkililer, altyapının da iyileştirildiğini söylemişti. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in ise bir süredir gündem olan bu uygulamanın bir benzerini yapmaya hazırlandığı söyleniyor.

Haberin Devamı

New York Times’ta yer alan habere göre, uygulama şu anda ilk aşamalarında. Facebook’ta çalışan kişilerin konuştuğu söylenen haberde aynı zamanda Zuckerberg’in Clubhouse’ı kullandığı, yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi konularda konuşmasının ardından bu haberin gelmesinin ilginç olduğu aktarılıyor.

Elon Musk Clubhouse kullanmış uygulamanın sunucusu çökmüştü

Clubhouse’ı bundan önce Elon Musk da kullanmış ve rekor katılım olmasını sağlamıştı. Musk’ın odasına 5 bin sınırı olduğu için katılamayan kullanıcılar, başka odalar açarak konuşulan konuları takip etmeye çalışmıştı.  

Facebook şirket olarak pek de ‘özgün’ bir geçmişe sahip değil. Daha önce Instagram’ın Hikayeler ve Reels özellikleri için başka uygulamalardan ilham alan Facebook, milyonlarca kişinin kullandığı bir başka uygulamayı kopyalayacak olması şaşırtmıyor.

Haberin Devamı

Bunun yanında Clubhouse'un uygulama logosunda seçilen kişilerin hikayesi belli oldu. Uygulamanın logosunda daha önce başka bir sanatçı bulunuyordu. Clubhouse her büyük güncelleme yaptığında bu logo 'daha az takipçisi bulunan ve uygulamayı kullanan' sanatçıları logosuna taşıyacak. Twitter üzerinden kısa bir açıklama ile bildirilen bu durum, kullanıcıların farklı sanatçılarla tanışmasına olanak sağlama amacı taşıyor.