Teknoloji Crs Nedir, Açılımı Ne Demek? Crs Türkçesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Crs Nedir, Açılımı Ne Demek? Crs Türkçesi Nedir, Ne İşe Yarar?

06.02.2022 - 03:35 | Son Güncellenme:

CRS ne olduğu ve açılımı merak edilen kısaltmalardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından araştırılan ve ne işe yaradığı merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan CRS nedir açılımı ne demek öğrenebilir ve gerektiğinde bu bilgiyi kullanabilirsiniz. CRS nedir, açılımı ne demek? CRS Türkçesi nedir, ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Crs Nedir, Açılımı Ne Demek Crs Türkçesi Nedir, Ne İşe Yarar


CRS vergi kaçakçılığının önüne geçmek için finansal tüm bilgilerin paylaşıldığı global bir platformdur. CRS açılımı ise Common Reporting Standart olarak bilinmektedir.

CRS Nedir, Açılımı Ne Demek?

CRS, açılımı Common Reporting Standart olan ve vergi kaçakçılığının önüne geçmek vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek için finansal tüm bilgilerin paylaşılması için yapılmış olan bir düzenlemedir. Bu kapsamda paylaşılmış olan ve tespit edilmiş olan tüm bilgiler T.C. Gelir İdare Başkanlığı ile paylaşılabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı da bu bilgileri diğer ülkelerdeki CRS platformlarıyla paylaşabilecektir.

CRS Türkçesi Nedir, Ne İşe Yarar?

CRS, Coomon Reporting Standart olan bir rapor düzenleme sistemidir ve Türkçe karşılığı da Ortak Raporlama Standardı anlamına gelir. Ülkeler CRS ile vergi kaçakçılığını engellemeye çalışmaktadır. CRS ile vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi önlenmektedir.

CRS'de finansal tüm bilgiler paylaşılır ve bu bilgilere T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı da ulaşır. Bu sayede Gelir İdaresi Başkanlığı diğer CRS ülkeleri ile de finansal bilgileri paylaşabilir ve böylece tüm bilgileri raporlama imkanına da sahip olur.

Yazarlar