Teknoloji Dropbox Hacklendi! 7 Milyon Şifre Çalındı!

Dropbox Hacklendi! 7 Milyon Şifre Çalındı!

14.10.2014 - 11:03 | Son Güncellenme:

Bulut depolama platformlarına yapılan saldırılar hız kesmeden devam ediyor! iCloud'un hemen ardından şimdi de sırada Dropbox var! İşte detaylar...

Dropbox Hacklendi 7 Milyon Şifre Çalındı

Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız ve sizlerle de anlık olarak paylaştığımız hacklenme olaylarına bir yenisi daha eklendi. iCloud, Amazon, Gmail ve SnapChat vs. derken birçok platformun hacklenme olaylarına şimdi de popüler çevrimiçi depolama alanı Dropbox katıldı.

Haberin Devamı

Hacklenen sitelerin yönetimi tarafından her seferinde resmi olarak, “şifreleri kolay seçiyorlar” veya “bu kullanıcı hatasından kaynaklanan bir olay” açıklamaları, Dropbox ile geçerliliğini yitirebilir. 7 Milyon online üyenin bulunduğu bulut depolama platformu Dropbox, güvenlik uzmanları tarafından eleştirildi.

Art arda yaşanan hacklenme olayları ise akıllara, farklı bir açığın bulunduğunu ve aynı ekip tarafından sırayla gerçekleştirildiğini getiriyor. Dropbox tarafından yalanlanan hack olayının ardından yetkililer, şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini uyardı. Yeni gelişmeleri yeniden sizlerle paylaşacağız.

Eğer sizin de bir Dropbox hesabınız varsa ve aktif olarak kullanıyorsanız şifrenizi değiştirmenizi ve yeni şifre kombinasyonunuzda büyük ve küçük harf, rakam ve noktalama işareti kullanmanızı öneririz.