Teknoloji Elon Musk'ın mükemmel gazetecilik iddiasının arkasında seks tarikatı mı var?

Elon Musk'ın mükemmel gazetecilik iddiasının arkasında seks tarikatı mı var?

28.05.2018 - 14:58 | Son Güncellenme:

Elon Musk, medya ve haber organlarının güvenilirliğinin oylanacağı bağımsız bir internet sitesi kuracaklarını açıkladı. Musk, bu platforma "Pravda ismini verecek. Ancak şöyle bir problem var. İddialara göre Elon Musk'ın mükemmel gazetecilik iddiasının arkasında bir seks tarikatı olabilir.

Elon Muskın mükemmel gazetecilik iddiasının arkasında seks tarikatı mı var

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk Boring Company ile ateş silahı üretiminin ardından daha sonra şekerleme şirketi kuracağını açıklamıştı. Musk şimdi de medya ve haber organlarının güvenilirliğinin oylanacağı bağımsız bir internet sitesi kurduklarını açıkladı. Musk, Twitter'dan "Her bir gazetecinin, editörün veya yayınevinin zaman içinde güvenilirlik puanını takip edebileceği, insanların bir haberin gerçekliğini değerlendirebileceği bir site oluşturmaya başladık. Adını Pravda koymayı düşünüyorum…" şeklinde tweet attı.

Elon Muskın mükemmel gazetecilik iddiasının arkasında seks tarikatı mı var

Silinen bir tweet'de, Musk'ın Knife Media'yı desteklediği ve eleştirel düşüncenin “prensiplerini” kullanarak ona övgüde bulunduğu iddia edildi. Knife Media, Knife of Aristotle'in yeni adı. Bu sitenin tarikatla olan bağlantısı daha meşrulaşmıştı. Daha sonra adını Knife Media olarak değiştirmişti. Gizmodo'ya göre Knife Media'nın bağlantılı olduğu seks tarikatı, Smallville dizisiyle ün kazanan aktris Allison Mack’in de üyesi olduğu NXIVM.

Haberin Devamı

NXIVM, sert bir sözcük olduğundan "çok seviyeli pazarlama şirketi" olarak adlandırılmayı tercih ediyor. Örgütün lideri Keith Raniere, cinsel şantaj ve tahakküm suçlamalarına ek olarak seks ticareti nedeniyle Mart ayında tutuklandı.

Knife Media, internette çıkan bulgular, "haberlere yönelme, önyargı ve diğer çarpıtmaları" saptamak için "bilimsel standartlara dayalı" olduğunu iddia ederek bir tür tescil sürecinin sonucunda sunuyor

Musk'a karşı adil olmak için, bu tweeti farkında olmadan övmüş de olabilir. Musk aynı zamanda gazetecilik veya medya eleştirisinde uzman biri değil. Dolayısıyla onu kesin bir şekilde suçlamak için yeterli delil yok.