Teknoloji Elon Musk'tan yaya ve bisikletliler için yeni proje: Urban Loop

Elon Musk'tan yaya ve bisikletliler için yeni proje: Urban Loop

12.03.2018 - 13:19 | Son Güncellenme:

Elon Musk geçtiğimiz günlerde, The Boring Company'nin planları hakkında bir dizi güncelleme yayınladı. Elon Musk yeni projesi Urban Loop ile bisikletliler ve yayalar için özel bir ulaşım sisteminin inşasına öncelik vereceğini belirtti.

Elon Musktan yaya ve bisikletliler için yeni proje: Urban Loop

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Musk, yeni otoyol sistemiyle yolcuları bir varış noktasından diğerine otomatik bir elektrikli otobüs kullanarak seyahat etmelerine olanak sağlan projesi üzerinde kafa patlatıyor. Ancak Musk'ın tek projesi bu değil.

İnsanlar Hyperloop tünel taşımacılığının durumunu düşünürken, Elon Musk, The Boring Company'nin planlarını güncelledi. Musk bu sefer, Twitter hesabından "urban loop" olarak adlandırılan sistemin nasıl çalışacağını anlatan bir video yayınladı. Yeni sistem sayesinde şehir içinde insanlar daha hızlı hareket edip, doğrudan hedeflerine ulaşabilirler.

Musk’ın The Boring Company ile birlikte geliştirdiği urban loop adlı proje yeni toplu taşıma sistemi ile ilgili. Mekik, insanları ve bisikletleri taşımak için tasarlandı ve Musk, Boring Company'nin döngü ağının "1000 küçük istasyona ve tek bir park alanının büyüklüğüne sahip olacağını" söyledi. Kapsül veya mekik, saatte 200 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Son olarak Musk,"urban loop" projesinde arabası olmayan insanlara öncelik verileceğini belirtti. Sistemin nasıl gerçekleştirileceği veya ne zaman hayata geçeceği konusunda kesin bir bilgi yok. Konu hakkında bilgi sahibi oldukça sizlere aktaracağız.