Teknoloji Facebook dünyanın en büyük sosyal ağı! Yaklaşık 3 milyar kullanıcı

Facebook dünyanın en büyük sosyal ağı! Yaklaşık 3 milyar kullanıcı

25.06.2021 - 13:08 | Son Güncellenme:

Facebook ilk çıktığı günden bu yana çok büyük oranda kullanıcısını artırdı. Yeni araştırma sonuçlarına göre Facebook dünya çapındaki en büyük sosyal ağlardan biri oldu. Yaklaşık 3 milyar kişinin kullandığı uygulama kayıtlara bu şekilde geçiyor.

Facebook dünyanın en büyük sosyal ağı Yaklaşık 3 milyar kullanıcı

Her yıl sosyal ağlar getirdikleri yeni özelliklerle kullanıcı sayısını artırıyor. Statista tarafından yayımlanan verilerde görüldüğü kadarıyla Facebook 2021 yılının ilk çeyreğinde dünyanan en aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. 2.85 milyarlık kullanıcısıyla dikkat çeken Facebook bu sayıya bünyesine eklediği pek çok uygulama özelliği ile ulaşıyor. 

Haberin Devamı

FACEBOOK KAĞIT ÜZERİNDE EN POPÜLER UYGULAMA

Facebook kağıt üstünde bu kadar kullanıcıya sahip olmasına rağmen bünyesinde yer alan Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalarla popülerliğini artırıyor.

Facebook pek çok sitenin üyelik bölümünde 'kolay kayıt olma' özelliği sayesinde Facebook hesaplarıyla kayıt olmaktan, işletme hesaplarının kontrolüne kadar sunduğu hizmetlerle 2.85 milyarlık kullanıcıya ulaşıyor. 

Öte yandan 3.45 milyar insan her ay Facebook, Messenger, WhatsApp ya da Instagram gibi uygulamalardan en az birini kullanıyor.