Teknoloji Fortnite'ın iPhone X sürümü en az Xbox One X kadar başarılı çıktı

Fortnite'ın iPhone X sürümü en az Xbox One X kadar başarılı çıktı

22.03.2018 - 15:07 | Son Güncellenme:

Fortnite Battle Royale, iOS platformunda kapalı beta aşamasında ve davetiye usulüyle oyun şu anda oynanabiliyor. Fornite'ın iPhone X ve Xbox One X sürümleri karşılaştırıldı. Oyunun iPhone X'te de muhteşem göründüğünü söyleyebilirim.

Fortniteın iPhone X sürümü en az Xbox One X kadar başarılı çıktı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Epic Games, bu ayın başlarında Fortnite'ın mobil platformlara geleceğini duyurduğunda, oyunun hayranları epey heyecanlandı. Artık daha fazla kullanıcı Fortnite'ın kapalı beta etkinliğine kabul edilmeye başlandıkça, oyunun farklı cihazlarda nasıl performans gösterdiğini de görmeye başlıyoruz. Sonuçlar ise oldukça etkileyici.

Digital Foundry, Fortnite'ın iPhone X ve Xbox One X sürümlerini karşılaştırdı. Xbox One X piyasaya sürülen en güçlü oyun konsolu olmasına rağmen, mobil alanda birincilik başkasında ait. Yani iPhone X'e. Aslında, menü ekranından bir maçın açılış anına kadar, iki versiyon temel olarak aynı görünüyor.

Fortnite'ın çıkışında bu yana PS4 Pro ve Xbox One X önemli görsel yükseltmeleri gördü. Oyunun iPhone X ve Xbox One X üzerinde nasıl göründüğünü de oldukça etkileyici. Farklılık yan yana görüntülendiğinde daha belirgin hale geliyor. Xbox One'in 4K görsellerine alışmış olsanız bile, iPhone X'te bunu pek fark etmeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araca girip silah vb şeyler aramaya başladığınızda, farklar daha belirgin hale geliyor. Bazı alanlarda iPhone'daki ışıkların gözle görülür ölçüde azaldığı söyleniyor. Genel olarak, oyunun görünümü ve hissi şaşırtıcı derecede korunmuş. iPhone X’te 30 FPS’de çalışan oyun, 90 dakikalık oyun sürecinin ardındna yüzde 75 oranında pilinizi tüketiyor.