Teknoloji Google, kod yazmadan yapay zekalar üzerinde çalışmanızı sağlayacak

Google, kod yazmadan yapay zekalar üzerinde çalışmanızı sağlayacak

18.01.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

Yapay zekâların yaygınlaştırılmasındaki en büyük zorluk onu daha iyi hale getirmek değil, her şirketin yapay zeka geliştirecek teknolojiye sahip olmaması.

Google, kod yazmadan yapay zekalar üzerinde çalışmanızı sağlayacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir makine öğrenme sistemini geliştirmek için en azından bazı programları bilmek gerekiyor. Fakat bu programlara hakim olan kişiler bulmak küçük şirketler ya da beklentisi düşük kişiler için gün geçtikçe zorlaşıyor.

Google ise bu duruma bir çözüm getirebilir: ‘Cloud AutoML Vision’ kod yazmadan yapay zeka geliştirmenize yardımcı olabilecek. AutoML’nin ilk hizmeti resim tanıma sistemleri üzerinde çalışmanıza olanak sağlıyor. Sürükle-bırak arayüzü kullanarak fotoğraf yüklemeniz, etiketlemeniz ve eğitim sürecini başlatmanız sistemi kullanmaya başlamanız için yeterli oluyor.

Mayıs ayında AutoML’in önizlemesinde belirtildiği gibi Google, bu sistemleri oluşturmak için “baby” ağlarını kullanıyor. Mini ağları takviye eğitimiyle yineliyor ve geliştiriyor.

Haberin Devamı

Sistemi kullanmaya başlamak için erişim talebinde bulunmanız gerekiyor. Gerekli eğitimler ve sistemin kullanımı içinde Google belli bir miktar ücret talep ediyor. Google’ın konuya yaklaşımı tamamen yapay zekâları daha az çabayla kullanabilmek ve erişimi arttırmak.

Şimdiden sistemi kullanan örnekler var. Mesela Disney, mağazasındaki ürünleri neye benzediğine göre kategorize ederek araştırmanıza yardımcı olmak için AutoML’yi kullanıyor. Ayrıca Londra Zooloji Topluluğu’da bu program yardımıyla vahşi yaşam kameraları ile hayvanları otomatik olarak kategorize etmeyi umuyor. Gelişmiş, programlanmış yapay zekâlar olmasa da, küçük ihtiyaçlar için kullanımı kolaylaştıracak ve yapay zekâ teknolojisinin daha ulaşılabilir olmasını sağlayacak.