Teknoloji Google önümüzdeki haftalarda yeni Gmail tasarımını devreye sokacak

Google önümüzdeki haftalarda yeni Gmail tasarımını devreye sokacak

12.04.2018 - 11:03 | Son Güncellenme:

Google, Gmail’in web kullanıcı arayüzünü yenilemeyi planlıyor. G Suite yöneticilerine gönderilen e-postada şirket, yeni tasarımın birtakım yeni özellikler getireceğini ve bunların normal Gmail hesapları için de sunulacağını belirtti.

Google önümüzdeki haftalarda yeni Gmail tasarımını devreye sokacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google yakında Gmail web arayüzü için yeni bir tasarım başlatmayı planlıyor. G Suite yöneticilerine gönderilen bir e-postada şirket, yeni tasarımın normal Gmail hesaplarında da kullanılabilen "birkaç yeni özellik" içereceğini söyledi. Google, Akıllı Yanıt, e-postaları erteleme ve çevrimdışı destek gibi özelliklerle "web'de Gmail için yeni, temiz bir görünüm" sözü veriyor.

Google, Gmail için yeni tasarımın neye benzediğini tam olarak açıklamıyor, ancak şirket Google Takvim için yeni bir tasarım başlattı. Takvim, modern simgeler, renkler ve daha temiz etkinlik kutuları ile güncelleştirildi. Genel tasarım, mobil uygulamaya çok benziyordu ve Gmail'in de benzer şekilde güncelleneceğini varsaymak mantıklı. Google, Gmail'i 2014 yılında ayrı bir Gelen Kutusu uygulaması için radikal bir şekilde yeniden tasarladı. Ancak şirket web sürümü için şimdiye kadar orijinal Gmail tasarımına yapışıp kalmıştı.

Haberin Devamı

Google'ın yeni Gmail tasarımı, gelecek haftalarda G Suite müşterileri ve kişisel Gmail hesapları için erken erişim programı olarak sunulacak. Google, yeni Gmail deneyiminin yaygın olarak kullanılmadan önce uyumlu olduğundan emin olmak için kritik Chrome uzantılarını test etmek istiyor.

Google, yeni bir Gmail’in geleceğini yaptığı açıklamada doğruladı. Bir Google sözcüsü, "Gmail’le ilgili bazı önemli güncellemeler üzerinde çalışıyoruz (hala taslak aşamasındalar). Kendimizi oluşturmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var, bu yüzden henüz hiçbir şeyi paylaşamıyorum. Bunu şimdilik arşivleyin ve gönderim zamanı geldiğinde size bildiririz." dedi.