Teknoloji Google Porto Riko'ya uçan balonla hücresel internet verecek

Google Porto Riko'ya uçan balonla hücresel internet verecek

09.10.2017 - 09:36 | Son Güncellenme:

Porto Riko'da ülkeyi büyük bir yıkıma uğratan Maria Kasırgası'nın ardından ülkede cep telefonlarının yüzde 83'ü baz istasyonlarının zarar görmesi sebebiyle hizmet veremeyince Google uçan balonlarla gezer baz istasyonları hizmeti verecek.

Google Porto Rikoya uçan balonla hücresel internet verecek

Project Loon isimli balonla ülkeye internet götürecek olan şirket, Porto Riko halkının yaşamı daha iyi bir hale getirmek istiyor. ABD toprağı olan fakat eyalet sayılmayan Porto Rikoda yaşanan telekomünikasyon krizine dair ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) Googleın ana kuruluşu Alphabet Incin Porto Rikoya sunduğu uçan balonlarla acil hücresel hizmet uygulamasını onayladı.

Haberin Devamı

Dünyanın uzak ve ulaşılması zor bölgelerine güneş enerjisiyle çalışan uçan balonlarla internet hizmeti götürmeyi amaçlayan Project Loonu 2013te duyuran Alphabet, Porto Rikodaki lisanslı mobil telekomünikasyon şirketlerine kasırga sebebiyle kısıtlanan iletişimlerinde kapasite desteği verecek.

Maria Kasırgası sonrasında FCCnin verdiği bilgiye göre cep telefonlarının yüzde 83ü hizmet dışıydı ve kablosuz iletişim şirketleri geçici tesisler kurmaya başladı.