Teknoloji Hindistan’dan 4 Dolarlık Telefon Freedom 251

Hindistan’dan 4 Dolarlık Telefon Freedom 251

19.03.2016 - 12:17 | Son Güncellenme:

Geçen ay Hindistan merkezli telefon üreticisi Ringing Bells ultra ucuz bir telefon olan Freedom 251 modelini duyurdu, cihazın 4G’li modeli de mevcut.

Hindistan’dan 4 Dolarlık Telefon Freedom 251

Daha ucuzu yapılana kadar en ucuzu bu olarak piyasaya sürülen Freedom 251 mobil dünyaya farklı bir bakış açısı getirecek. Bu yeni telefonlardan 4G destekli modeli Hindistan’ın en ucuz 4G akıllı telefonu ve kendisinin fiyatı 44.60 dolar. Aynı telefonun 3G destekli versiyonu ise inanılmaz ucuz. Freedom 251 isimli model sadece 3.80 dolar. Telefon ön satışa çıkar çıkmaz bütün dünyada ses getirdi ve çok sayıda müşterisi oldu. Hatta şirkete ilk günde 30.000’den fazla sipariş geldi. Şirket bu ilgiden dolayı siparişleri durdurmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Hindistan’da ki mobil cihaz piyasası korkunç derecede büyük. Kişi başına 1600 dolardan daha az olan milli gelire sahip olan Hindistan’ın mobil piyasasının bu yıl Amerika’yı geçmesi bekliyor. Şu anda Hindistan’da ki mobil cihaz marketinde şu anda birkaç büyük oyuncu var. Bunlar Samsung, Mixromax ve Intex. Çin’de bulunana üretim merkezlerini kullanan Micromax ve Intex’in modelleri genellikle Apple iPhone‘un, Samsung Galaxy‘nin ve HTC One‘ın fiziksel olarak aynısı. Donanım olarak birebir ürünler olmasa bile bu firmalar da dünya çapındaki mobil cihaz standartlarını yakalamaya çalışıyor. Micromax‘ın 3G destekli telefonu 34 dolar ve Intex’in HTC benzeri telefonu ise 50 dolar.

PlayStation VR Bu Yüzden Pahalı