Teknoloji Hyundai'den şarj istasyonunu kendi bulan akıllı otomobil: Le Fil Rouge

Hyundai'den şarj istasyonunu kendi bulan akıllı otomobil: Le Fil Rouge

07.01.2019 - 14:57 | Son Güncellenme:

Hyundai'nin konsept aracı Le Fil Rouge, bir alışveriş merkezine gittiğinizde araç şarj istasyonunu bina ile iletişime geçerek kendisi buluyor ve şarj olmak için oraya gidebiliyor.

Hyundaiden şarj istasyonunu kendi bulan akıllı otomobil: Le Fil Rouge

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Otonom otomobil teknolojiyle gelecekteki otomobiller, insanları onlardan yardım almadan sadece hedeflerine götürmekle kalmayacak, aynı zamanda içinde insanlar olmadan da bazı görevleri başarabilecekler. Hyundai ve Kia, diğer şirketler arasında, bunu küçük altyapı sorunlarını çözme ve rahatsızlıkları gidermek için bir fırsat olarak görüyorlar. Özellikle, Hyundai grubu kablosuz endüksiyon teknolojisini kullanarak kendisini park edebilen ve şarj edebilen bir elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor.

Hyundai, Le Fil Rouge adlı konsept otomobiliyle ilgili bu potansiyel fikrin nasıl çalışacağını gösteren bir video yayınladı. Otonom arabalar ağ üzerinden birbirine bağlanacak. Bu videoda, otopark ve ağın sahibi aynı zamanda sisteme de erişebiliyor.

Haberin Devamı

Sürücü gideceği yerde arabadan indikten sonra, akıllı telefonundaki uygulamayı kullanarak aracı en yakın şarj istasyonuna gitmesi için yönlendiriyor. Otomobil daha sonra eşleştirilmiş otoparka gidiyor ve kablosuz şarj için uygun bir noktaya park ediyort. Manyetik indüksiyon kullanarak, araba enerjiyle dolum yapıyor. Şarj tamamlandığında, sahibi otomobil için hazır olana kadar Otomatik Valet Parking System (AVPS) adı verilen sistemi kullanarak kendini normal bir park yerine taşıyor.

Kişi, uygulamayı kullanarak arabayı çağırdığında, Le Fil Rouge, kendini uyandırıp sahibine geri dönüyor.

Bu şimdilik bir proje olmasına rağmen, Hyundai ve Kia, on yıl içinde bunu gerçek olabileceğine inanıyor. Bu teknolojiyi, 2025 yılı civarında piyasaya sürülmesi beklenen 4. seviye özerk araçlarla ticarileştirmeyi düşünüyorlar. Tamamen otonom sürüşlerin başlatılması hedefi, 2030 için belirlendi.

Kendi kendine park etme fikri, birçok üreticinin üzerinde çalıştığı bir şey. Tesla, Nissan, Volkswagen en geç 2020'ye kadar bu alanda bir şeyler duyurmayı planlıyor. Bu noktada hem kablosuz şarj hem de park etme özellikleri kaçınılmaz görünüyor.