Teknoloji İki Kardeş App Store’u Domine Etti

İki Kardeş App Store’u Domine Etti

26.02.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

Bağımlılık yapan oyunları bir şekilde duyuyoruz ama genelde bu oyunların geliştiricileri hakkında fikrimiz olmuyor. App Store’u bağımlılık yapan oyunları ile domine eden iki kafadarın oyunlarını siz de oynuyorsunuz ama haberiniz yok.

İki Kardeş App Store’u Domine Etti

Sayıları üst üste getirerek topladığınız ve ilginç bir şekilde bağımlılık yapan 2048, App Store’un en çok indirilenler listesinde uzun süre kaldı. Bir çok insan her yerde bu oyunu oynuyor. Bunu duymadıysanız dahi, herhalde ZigZag, Twist ve Stick Hero gibi aynı derecede bağımlılık yapan oyunları duymuşsunuz. Hepsi de bir zaman oldukça popüler oldu.

Haberin Devamı

Bu oyunların ve diğer 60 oyunun ortak noktası ise Fransa’da bir ofisi bile olmayan beş kişilik bir grubun elinden çıkması. Sensor Tower isimli uygulama analiz firmasının yayınladığı istatistik raporuna göre Ketchapp Games isimli oyun stüdyosu 2015’in son çeyreğinde yapılan indirmeler göz önüne alındığında oyunları en çok indirilen beşinci stüdyo oldu. Ketchapp Games‘i ise sadece Google, Facebook, Electronic Arts ve Amazon’un geliştirdiği uygulamalar geçmeyi başardı.

Kısa Süreliğine Ücretsiz Olan Ücretli Uygulamalar

Ketchapp’ın oyunları ücretsiz, oynaması basit, hızlı ve sıradan oyuncular için inanılmaz derecede bağımlılık yapıcı. Ketchapp kurulalı iki yıl dahi olmadı. 2014 yılının Mart ayında iki Fransız kardeş Antoine ve Michel Morcos tarafından kuruldu. Antoine 33, Michel’de 34 yaşında ve ikisi şirketin co-CEOsu ayrıca bilgisayar bilimleri mezunu. Morcos kardeşler pek göz önüne çıkmayı tercih etmiyor. Görüşmelerini Skype üzerinden yapıyor ve fotoğraf bile kullanmıyorlar.

Haberin Devamı

İkilinin stratejisi oyuncular için oyun yapmamak. Bu arcade oyunlarda efsane olan Atari’nin stratejisiydi. Antoine Morcos‘a göre Ketchapp’ın başarısı organik ve iyi tasarlanmış, eğlenceli, sıradan oyunlar. Bu sayede sadece fanatik oyuncular tarafından değil herkes tarafından kabul ediliyor.