Teknoloji İntihar girişimlerine yapay zeka hamlesi

İntihar girişimlerine yapay zeka hamlesi

01.07.2021 - 12:34 | Son Güncellenme:

Yapay zeka pek çok alanda kullanılıyor. Özellikle sağlık teknolojilerinde kullanılan yapay zeka şimdi de Güney Koreli araştırmacılar tarafından farklı bir alanda kullanılmak üzere mercek altına alındı. Bu kapsamda acil servislerin intihar girişimlerini tespit etmek ve önlemek için yapay zeka kullanılırsa, bunların önüne geçilebilir mi?

İntihar girişimlerine yapay zeka hamlesi

Reuters’ın haberine göre Seul Teknoloji Enstitüsü yaptıkları bir açıklama ile, geliştirdikleri yapay zeka sisteminin kameralardan, sensörlerden ve kurtarma servislerinin kayıtlarından gelen verileri analiz ederek davranış kalıplarını öğreniyor.

Haberin Devamı

Baş araştırmacı Kim Jun-chul, saatlerce süren CCTV görüntülerinden alınan bilgileri, kişilerin davranış ve kararlarını değerlendiren yapay zeka tehlikeli durumları tahmin edip ‘intihar girişiminde’ bulunan kişileri kurtarabilir.

Kim Hyeong-gil, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Yeni CCTV'nin ekiplerimizin vakaları biraz daha hızlı tespit etmesine ve daha hızlı aramamıza yardımcı olacağına inanıyoruz" diyor. Kim'in ekibi, ve Seul Yangın ve Afet Karargahı ekim ayından itibaren bu teknoloji kullanmayı hedefliyor.

Böyle bir çalışmanın Güney Kore’den gelmesi ise şaşırtmıyor zira OECD içinde yayımlanan rakamlara göre en yüksek intihar oranları burada. 2019 yılında 52 milyonluk bir nüfusu bulunan Güney Kore, 13 bin 700 kişinin intihar ettiği bir ülke olarak kayıtlara geçiyor.

Haberin Devamı

Seul’da bulunan 500 km uzunluğundaki Han Nehri üzerinde toplamda 27 köprü bulunuyor ve bu köprüler her yıl 500 kişi burada intihar girişiminde bulunuyor. Ulaşılan yeni rakamlarda intihar girişimleri 2020'de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30 oranında arttı.