Teknoloji iPad 3 Hakkında Son Dedikodular

iPad 3 Hakkında Son Dedikodular

16.02.2012 - 10:20 | Son Güncellenme:

Tablet kavramını hayatımıza sokan Apple'ın önümüzdeki ay tanıtması beklenilen yeni tableti iPad 3 hakkında gelen en son duyumlar haberimizde.

iPad 3 Hakkında Son Dedikodular

Apple'ın alışkanlıklarına ne kadar bağlı ve ne kadar ketum bir firma olduğu artık herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Apple'ın bu ketumluğu, çıkaracağı ürünler hakkında daha önce basına hiçbir bilgi sızdırmaması konusunda ise son derece katı. Ancak gerek tedarikçilerden gerekse çalışanlarından sızan bilgiler, Apple'ın yeni ürünleriyle ilgili detayları önceden öğrenmemizi sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

iPad 3'ün 7 Mart'ta tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatırlanacağı üzere iPad ve iPad 2 de Mart ayının ilk haftalarında ve çarşamba günlerinde tanıtılmıştı. Apple'ın bu tarihlere önem verdiği ve geleneği sürdürmek istediği de bilinen bir gerçek. Yani iPad 3'ün tanıtılacağı günün 7 Mart olması son derece muhtemel görünüyor.

Son günlerde dolaşan bir dedikodu ise iPad 3'ün daha önceki hiçbir Apple ürününde olmayan bir yeni teknolojiye sahip olacağını iddia ediyor. Ancak bunun ilk defa iPhone 4S'te gördüğümüz Siri gibi yazılımsal bir yenilik mi yoksa retina display gibi donanımsal bir yenilik mi olacağına konusunda hiçbir ipucu yok.

Daha önce verdiği bilgilerin doğru çıktığı vurgulanan kaynaklardan sızan bilgiler ise iPad 3'ün donanımsal olarak rakiplerinden bir adım önde olacağına işaret ediyor. 4 çekirdekli A6 işlemcisine sahip olacağı iddia edilen iPad 3'ün 4G LTE bağlantısını da destekleyeceği gelen duyumlar arasında.

Haberin Devamı

Apple'ın diğer tabletlere kelimenin tam anlamıyla "fark atacağı" kulvar ise ekran olacak gibi görünüyor. Gelen dedikodulara göre iPad 3, 2048x1536 çözünürlük destekleyen retina display teknolojisine sahip bir ekran ile satışa sunulacak.

Bakalım Tim Cook'un tanıtması beklenen iPad 3 hakkındaki dedikodular gerçek çıkıp Apple yine rakiplerinin bir adım önüne mi geçecek, yoksa iPhone 4S tanıtımda yaşandığı gibi kafalarda soru işareti mi kalacak.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.