Apple iPhone 8, siz ona bakarken bildirimleri otomatik olarak susturabilecek

iPhone 8, siz ona bakarken bildirimleri otomatik olarak susturabilecek

10.08.2017 - 10:42 | Son Güncellenme:

Ortaya çıkan sızıntılar Apple’ın yeni telefonu iPhone 8 hakkında ipuçları veriyor. Bu sefer iPhone 8'de kullanıcıların ekrana bakarken bildirim seslerini otomatik olarak kısabileceği/kesebileceği söyleniyor.

iPhone 8, siz ona bakarken bildirimleri otomatik olarak susturabilecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 ile ilgli yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. HomePod yazılımı daha önce iPhone 8'deki Face ID özelliğinin gelişmiş fonksiyonlarını ortaya çıkarmıştı. Şimdiyse iOS geliştiricisi Guilherme Rambo yazılımda, iPhone 8'in kullanıcı ekrana baktığında bildirim seslerini otomatik olarak kısabileceğini fark etti.

iPhone 8'in önünde bir 3D sensörünün bulunacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Sensör sayesinde ise cihazın yüz tanıma özelliği kazanması ve kilidinin otomatik olarak açılabilmesi öngörülüyor. Bunlar arasında kullanıcının ekrana baktığında bildirim seslerini otomatik olarak kısabilmesi de yer alıyor.

Bu teknoloji teorik olarak ekrana baktığınızda ekranın kilit ekranı bildirimlerini tetiklemesine izin verebilir, böylece dokunarak kilidi açmak zorunda kalmadan neler olup bittiğini kontrol edebilirsiniz. Öte yandan özelliğin iPhone 8’de bulunacağının garantisi verilmiyor.