Teknoloji iPhone kullanıcılarının beklediği YouTube özelliği nihayet geliyor

iPhone kullanıcılarının beklediği YouTube özelliği nihayet geliyor

14.02.2021 - 11:12 | Son Güncellenme:

Bir iPhone veya iPad'iniz varsa iOS kullanıcıları artık en son iOS 14.5 beta sürümünü çalıştırırken resim içinde resim moduna erişebiliyor. Zaten bir süredir Android kullanıcılarına sunulan bu özellik nihayet iOS tarafında ilk olarak beta kullanıcıları için geldi.

iPhone kullanıcılarının beklediği YouTube özelliği nihayet geliyor

Özellik, 9to5Google tarafından ortaya çıkartıldı. Apple'ın iOS 14’ün en son betasında kullanıcılar yalnızca ekranın sol üst kısmındaki küçük simgeye dokunarak YouTube videolarını izlemelerinin yanı sıra diğer internet sitelerini ve uygulamaları küçük bir formatta, kayan veya hareketli pencerede kullanmalarına izin veriyor.

Haberin Devamı

Apple'ın son değişikliğinde YouTube'un resim içinde resim özelliğini ortadan kaldırmak için kullandığı prosedürü bozduğu bildirildi. Yani normalde bu özelliği engelleyen Apple, özelliğin kullanılmasının önündeki engeli kaldırıyor.

Özellik şu anda iOS 14.5 beta kullanıcıları için gelmiş durumda

Özellik en son Apple'ın Safari tarayıcısı ile sınırlı olan iOS 14.0.1 güncellemesi üzerinde çalışırken görülmüştü. Bunun ardından birkaç gün önce iOS beta güncellemesi geldi ve daha önce Android telefonlarda olduğu gibi YouTube premium kullanıcıları için kullanılabilen özellik ortaya çıktı. Özellik Safari’nin yanında bir de Google Chrom ve Mozilla Firefox gibi üçüncü taraf tarayıcılarda da çalışacak.

Resim içinde resim özelliği aynı anda birden çok uygulama arasında geçiş yapan kişilerin kullanmaktan keyif aldığı bir özellik.  

Haberin Devamı

iPhone'daki özelliği açmak için kullanıcıların önce ‘ayarlar’ kısmına gelmesi gerekiyor. Daha sonra ise genel seçeneğine gelmeleri ve 'resim içinde resim'e tıklamaları gerekiyor.