Teknoloji iPhone satışlarını durduracak! Qualcomm ve Apple arasındaki sular durulmuyor

iPhone satışlarını durduracak! Qualcomm ve Apple arasındaki sular durulmuyor

07.07.2017 - 11:42 | Son Güncellenme:

Qualcomm, iPhone'nin pil ömrünü arttırmak için 6 adet patentini kullandığını iddia ederek Apple'a dava açtı. İki şirket bir süredir karşılıklı davalarla birbirleriyle savaş içerisindeydi.

iPhone satışlarını durduracak Qualcomm ve Apple arasındaki sular durulmuyor

Apple bu yılın başında Qualcomm’a dava açmış ve işlemci üreticisinden 1 milyar dolarlık tazminat talebinde bulunmuştu. Daha sonra Qualcomm aradan geçen 4 ayın ardından Apple’a karşı dava açmıştı. Şirket, Apple tarafından kendisine yöneltilen toplam 389 suçlamanın hepsini reddetmişt.

Haberin Devamı

Şimdi ise Qualcomm'un Kıdemli Başkan Yardımcısı Don Rosenberg, yaptığı açıklamada " Apple, Qualcomm'un teknolojisini kullanmak istiyor ama parasını ödemeyi reddediyor" dedi.

Qualcomm şikayet dilekçesini Güney Kaliforniya Bölge Savcılığı'na ve ABD Uluslararası Ticaret Komisyonuna verdi. Bu şikayetin, hangi iPhone modellerini etkileyeceği bilinmiyor. Ticaret Komisyonu'nun kararları vermesi 18 ay sürecek.

Apple ve Qualcomm arasında uzun süredir devam eden yasal savaş giderek kızışıyor. Analistler, bu savaşın Apple'ın gelecek nesil cihazları için büyük sorun teşkil edeceğini ifade ediyor.