Teknoloji Jeff Bezos, 42 milyon dolara 10 bin yıl çalışacak saatin çalışmalarına başladı

Jeff Bezos, 42 milyon dolara 10 bin yıl çalışacak saatin çalışmalarına başladı

22.02.2018 - 09:57 | Son Güncellenme:

Jeff Bezos, 10 bin yıl çalışacak saati üzerinde çalışmalar sonunda başladı. Amazon'un CEO'su buy saat için 42 milyon dolar yatırım yaptı. Mekanik saat, 10 bin yıl çalışacak.

Jeff Bezos, 42 milyon dolara 10 bin yıl çalışacak saatin çalışmalarına başladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, 10 bin yıl çalışacak saati için 42 milyon dolarlık bir yatırım yaptı ve saatin inşasına başladı.

Saat için asıl fikir ilk olarak 1995 yılında Danny Hillis tarafından insanlığın uzun vadeli geleceği ve gezegen hakkında düşünmesini sağlayan fikirden çıktı.

Birkaç prototip saat inşa edildi. Ancak Bezos'un saati tam ölçekte ilk çalışan olacak. Ekip, parçaları depolama, saatlerce parça işleme ve sondaj çalışmaları için birkaç yıl harcadı. Bezos, attığı tweet'te 500 feet (152 metre) uzunluğundaki mekanizmanın kurulumunun başladığını duyurdu.

Bezos'un 10 bin yıllık saatine ait web sitesine göre, ziyaretçiler zorlu bir yolculuk olacağını belirtmesine rağmen ziyaretçiler teorik olarak bitmiş kronometreyi izleyebilecekler. Saat tamamlanınca da bu saati görmek isteyenler için özel turistik geziler düzenlenecek.

Haberin Devamı

Neyse ki, saat iddia edildiği kadar çalışırsa, gezinizi planlamak için çok zamanınız olacak.