Teknoloji Kim: ABD Yetkilileri MegaUpload Üyesiydi

Kim: ABD Yetkilileri MegaUpload Üyesiydi

15.03.2012 - 08:12 | Son Güncellenme:

MegaUpload'un kurucusu Kim Dotcom, sunuculardaki bilgilere ulaşamayanlar arasında ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Senatosu yetkililerinin olduğunu vurguladı.

Kim: ABD Yetkilileri MegaUpload Üyesiydi

Takipçilerimizin hatırlayacağı üzere 2012'nin ilk beklenmedik gelişmelerinden birisi olan MegaUpload'un kapatılması ve sonrasında kurucusunun göz altına alınmasının etkileri hala sürüyor. MegaUpload'un kurucusu Kim Dotcom, yaptıkları işin tamamen legal olduğunu savunurken ilginç bir noktaya da parmak bastı.

Haberin Devamı

Kim Dotcom'un servetine el konulması ve MegaUpload sunucularının kapatılması, siteyi tamamen legal amaçlarla dosya yedeklemek için kullanan kullanıcıların da dosyalarına erişmesini engellemişti. Birçok kişiyi mağdur eden bu durum üzerine kendi dosyalarına erişimi yasaklananlardan dava açmayı deneyenler bile olmuştu.

Kim Dotcom ise ilginç bir noktaya parmak bastı. TorrentFreak sitesine verdiği röportajda Dotcom, "Yaptığımız araştırmalar esnasında ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Senastosu yetkililerine ait birçok MegaUpload hesabı bulduk. Umarım kısa zamanda kişilerin dosyalarına erişebilmesi için gerekli izinleri alabiliriz ve müşterilerimizin mağduriyeti ortadan kalkar." açıklamasını yaptı.

Dotcom'un açıklamaları bazı kesimler tarafından alaycı bazı kesimler tarafından ise aba altından sopa göstermek olarak değerlendirildiyse de MegaUpload kullanıcılarının mağduriyetine hala bir çözüm bulunabilmiş değil. Bakalım ABD'li yetkililerden MegaUpload mağduru olanlar bu durumun çözümü için bir girişimde bulunacaklar mı?

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.