Teknoloji LG G5 Nasıl Başarılı Olur?

LG G5 Nasıl Başarılı Olur?

29.03.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

LG Akıllı telefon pazarına yeni nesil amiral gemisi G5 ile girmeye hazırlanırken rakipleri karşısında nasıl bir strateji geliştirmesi gerekiyor?

LG G5 Nasıl Başarılı Olur

Güney Koreli üretici LG mobil sektörde olduğu gibi beyaz eşya sektöründe de Samsung‘un en büyük rakibi. Akıllı telefon pazarına ilk nesil “G serisi” ile damga vuramasa da 2013’ün Ağustos ayında tanıttığı “G2” ile mobil dünyaya damga vurmayı başaran firma o güne kadar pek rastlamadığımız “çerçevesiz tasarım” anlayışı ile de mobil sektörü tanıştırdı. Günümüzde birçok üretici 5,2 inç ekrana sahip akıllı telefonlarına 3000 mAh pil gücü sağladığında bunu başarı olarak lanse ediyor ama LG o dönemde 8,9 mm kalınlığa ve 5,2 inç ekrana sahip G2‘de bu pil gücünü kullanıcılarına sunabilen ilk marka konumundaydı.

Haberin Devamı

Daha sonra 2014 yılında G3 ile tanıştık ve G2‘ye göre daha fazla donanım sunan LG G3‘ü oldukça fazla beğendik. Daha dün gibi hatırladığım 2015 yılı Nisan ayında ise G4 tanıtıldı ve mobil sektörde büyük bir dalga etkisi yarattı. Kamera tarafında sunduğu özellikler ile mobil sektörün lideri konumuna çıkan LG, özellikle deri malzeme sunmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyordu. Derinin kullanımı bazı açılardan sorun yaratabilse de benim gibi editörlerin deri kapağın nasıl boyanabildiğine dair içeriklerine de zaman içinde şahit olduk.

LG G4 birçok açıdan başarılı bir telefondu ama özellikle işlemci performansı ile Snapdragon 810 ve Exynos 7420 kullanan rakiplerinden geri kalıyordu.

LG G5 Yeni Tasarım ve Yeni Özellikler ile Geliyor!

LG, yeni nesil amiral gemisi telefonu G5‘i geçtiğimiz ay Barselona’da yapılan Mobil Dünya Kongresi öncesinde gerçekleştirdiği bir lansmanla tanıttı. G5‘in tasarımı ve malzeme kalitesini baştan oluşturan LG‘nin yeni telefonuna modüler bir yapı eklemesiyle beğenimizi de kazandı.

Haberin Devamı

LG G5‘in arkasında kullanılan çift lens kamera donanımı ise fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılara bambaşka bir dünya sunuyordu. Yapacağımız testler sayesinde arka kamera sensörlerin tüm özelliklerini sizlere sunacağız.

“Friends” adı verilen bazı donanımlar sayesinde LG G5 farklı özelliklere kavuşuyor ve daha farklı bir kullanıcı deneyimi kullanıcılara sunmayı vadediyor. LG Cam Plus ile telefona farklı kamera özellikleri verilirken ekstradan da pil gücü sunulacak. B&O Hi-Fi Plus ile G5, 32 bit ses desteğine kavuşarak en iyinin de iyisini vermeye hazırlanıyor. 360 Cam ve 360 VR ile de LG sanal gerçeklik deneyimini en üst seviyede kullanıcılarına sunacak.

G5‘in lansmanı bu ay başında yapılacaktı ama ülkemizdeki terör olaylarından dolayı LG Türkiye duyarlılık göstererek yeni telefonunu tanıtımını 12 Nisan‘a erteledi. LG‘yi gösterdiği bu anlayışlı ve hassas tutumundan dolayı tebrik ediyoruz.

LG G5 Nasıl Başarılı Olur?

LG gibi bir dünya markasının pazarlama direktörlerine akıl verecek kadar kendini bilmez değiliz ama bu noktada bazı öngörülerimiz ve bazı tavsiyelerimiz olacak. Öncelikle LG G5‘in Mobil Dünya Kongresinde tanıtılmasını pek de doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl CES 2015 fuarında tanıtılan ve dünyanın ilk Snapdragon 810’lu telefonu unvanını G Flex 2 ile elinde bulunduran firmanın G5‘i bu yıl oldukça sessiz kaldığı CES 2016‘da tanıtması, bu noktada rakibi Samsung‘un önüne geçmesine sebep olabilirdi. Zira CES ile Mobil Dünya Kongresi arasında 1 ay gibi bir süre vardı ve bu süre zarfında teknoloji basınının tek derdi LG G5 olabilirdi…

Haberin Devamı

LG, G5‘i rakiplerinin önüne geçirmek ve başarılı olmak istiyorsa bu noktada hem ön sipariş sürecinde hem de daha sonrası için Friends adı verilen donanımları hediye etmesi gerektiğine inanıyoruz. T-Mobile geçtiğimiz günlerde G5 ön siparişlerinde 80 dolar değerinde Cam Plus‘ı hediye edeceğini duyurdu ve belli bir adete kadar da 200 dolar değerindeki 360 Cam kamerasını da kullanıcılarına hediye edeceği açıklamasında bulunan T-Mobile’ın G5 konusunda oldukça agresif davrandığını görüyoruz.

Haberin Devamı

G5‘in fiyatlandırma noktasında da oldukça kritik bir eşik bizleri bekliyor. Bazı duyumlar telefonun 2799 TL satış bandından sunulacağını belirtse de biz telefonun 2499 TL seviyelerinden kullanıcılara sunulacağına inanıyoruz; inanmak istiyoruz…

LG G5, bir önceki nesil G4‘e göre büyük bir değişim ve gelişim yaşıyor. Hiçbir LG ürününde 2 nesil arasında böylesine keskin bir fark yoktu ve bundan dolayı firmayı tebrik ediyoruz. Umarız LG, sonradan piyasaya çıkmayı aleyhinden; lehine çevirebilecek adımlar atabilir.

Telefon test merkezimize ulaştığında farklı incelemeler ile karşınızda olacağız…

Peki LG G5 ile ilgili sizin düşünceleriniz nedir?

LG G5 İle iPhone Arasındaki Farklar