Teknoloji Merakla Beklenen Huawei Mate 7 Sonunda Geldi!

Merakla Beklenen Huawei Mate 7 Sonunda Geldi!

06.02.2015 - 12:36 | Son Güncellenme:

Galatasaray Spor Kulübü’nün resmi sponsoru olan Huawei’nin 6¨lik phablet’iMate 7, ülkemizdeki raflarda yerini aldı. Peki yeni telefon ne gibi özelliklere sahip?

Merakla Beklenen Huawei Mate 7 Sonunda Geldi

Metal bir kasaya ve şık bir tasarıma sahip olan cihaz, ilk bakışta arkasında bulunan parmak izi okuyucusuyla dikkat çekiyor. Bu okuyucunun kendine has bir işlemcisi var ve tek bir parmak dokunuşuyla cihaz kilidi açılabiliyor. Ziyaretçi modu, tüm uygulamaların parmak izi kullanılarak açılabilmesini sağlıyor. Böylelikle güvenlik her daim korunmuş oluyor. Yalnızca 7,9mm kalınlığında ve 185gr ağırlığında olan Mate 7, fullHD bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Firma, IPS ekran performansının oldukça iyi olduğunu vurgulamış.
Cihazda kullanılan Huawei’nin kendi işlemcisi Kirin 925 üzerinde, 4 adet 1,8GHz’lik A15; dört adet de 1,3GHz’lik A7 çekirdek bulunuyor. İlk dört çekirdek yüksek performanslı oyunlarda; diğer dört çekirdek de normal kullanımda aktifleştiriliyor. Bu da, pil ömrünün uzamasını sağlayan bir şey. Cihazın belirtilen pil ömrünün, 2 gün olduğunubelirtmekte de fayda var. Mate 7, tam 4110mAh gücünde bir pile ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

16GB depolama / 2GB bellek ve 32GB depolama / 3GB bellek seçenekleriyle sunulan cihaza, 128GB’a kadar microSD bellek kartı da takılabiliyor. 13MP ve 5MP olmak üzere iki kameraya sahip olduğunu belirtmekte de yarar var.

Mate 7, fiyat konusunda da kullanıcıların yüzünü güldürecek potansiyele sahip. Telefon, 1.699TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı ile piyasada. Cihazın tanıtım