Teknoloji Murat Ülker, yöneticilerini iPad’den takip ediyor

Murat Ülker, yöneticilerini iPad’den takip ediyor

17.05.2010 - 01:44 | Son Güncellenme:

Ülker’de teknoloji işlerini yöneten Cahit Paksoy, Murat Ülker’in sıkı bir teknoloji takipçisi olduğunu hatta yönetim toplantılarında Apple iPad’i elinden düşürmediğini ifade etti

Murat Ülker, yöneticilerini iPad’den takip ediyor

Ülker’de başta teknoloji olmak üzere gıda dışındaki işlerin başındaki isim Cahit Paksoy, bilişim grubundaki 5 firmayı tek çatıda toplayan ‘kampüs’ projesini Dudullu’da 15 bin metrekare alanda hayata geçirdiklerini, bu merkezde başta Ar-Ge ve üretim olmak üzere atılacak olan adımlarda bilişimde Türkiye’den global marka çıkarma adına hareket ettiklerini söyledi.
Ülker grubunda, Murat Ülker’in (Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı) teknolojiye ve bu işe olan inancının kendilerine önemli avantaj sağladığının altını çizen Cahit Paksoy, geçen hafta “Başkanlar Toplantısı”nın yeni kurulan kampüste yapıldığını ve bu anlamda gruptan tam destek aldıklarını vurguladı. Cahit Paksoy, Murat Ülker’in bu toplantı öncesi, inşaat aşamasında olan tesisleri tek başına gezdiğini ardından ‘tebrik’ mesajı gönderdiğini de aktardı.
Murat Ülker’in sıkı bir teknoloji takipçisi olduğunu hatta şu sıralar Apple’ın son oyuncağı iPad’i toplantılarda yanından ayırmadığı bilgisini veren Cahit Paksoy bu konuyla ilgili bir anı şu sözlerle aktardı: “Bir yönetim toplantısındayız. Markalar sırayla kendini anlatıyor. Markaların başındaki isimler. Murat Bey de elinde iPad, sürekli birşeyler yazıyor. Sonradan anlıyoruz ki konusu geçen markayı Google’da yazıyor. Toplantıda o an konuşulan marka Google’da ilk sırada çıkmıyorsa konuya ‘ilgisi azalıyor‘. Geçiliyor diğer markaya...”

Exper yurtdışında büyüyecek
Exper markasıyla PC (masaüstü-dizüstü bilgisayar) alanında yaptıkları üretimi ihracata çevirmek için son zamanlarda ciddi girişimlerde bulunduklarını ve bölgeye açılacaklarını anlatan Cahit Paksoy, “Kek, bisküvi dünyada hangi bölgelere gidiyorsa global ağda biz de yerimizi almak istiyoruz” diye konuştu.
Global markalarla satınalma veya işbirliği için görüşme yaptıklarının bilgisini veren Paksoy, şöyle devam etti:
“Önümüzde, masamızda dosyalar var. Bunları değerlendirerek büyümek istiyoruz. Çikolata işinde Godiva’yı aldıktan sonra bu alanda iyi tecrübe edindik. Birleşme veya satın alma. Her türlü stratejik ortaklığa açığız.”


Ülker’in teknoloji kolunda 5 şirket var

Haberin Devamı

Exper Bilgisayar üreticisi
Datateknik Sistem entegratörü
Mersa IT ürünleri dağıtıcısı
Medyasoft Yazılım
Global Telekom operatörü


Paksoy: İşi bilen ortak arıyoruz

“Ülker olarak IT konularında dünyanın önemli oyuncularından biri olabiliriz” diyen Cahit Paksoy, şöyle devam etti: “Para artık yeter şart değil. Araştırma - Geliştirme (Ar-Ge) ve bilgi birikimi artık pazarın önüne geçmiş durumda. Marka ve satış pazarlama konularında Ülker grubunun önemli tecrübesi var. Godiva gibi dünyada öne çıkan bir marka yönetiliyor. Biz bilişimde parası olan ortak aramıyoruz. İşi bizden daha iyi bilen ortak arıyoruz.”
Paksoy, önlerine koydukları global strateji çerçevesinde Türkiye’nin çevresini büyük şans olarak gördüklerinin altını çizdi.