Teknoloji NASA fırlatılmasını tekrar erteledi

NASA fırlatılmasını tekrar erteledi

02.06.2021 - 09:35 | Son Güncellenme:

NASA, James Webb Uzay Teleskobu'nun fırlatılmasını tekrar ertelediğini duyurdu. Daha önce de 31 Ekim olarak açıklanan tarihin ertelenme sebebi ise 'hazırlıkların istenildiği gibi olmaması'.

NASA fırlatılmasını tekrar erteledi

Hazırlıkların tamamlanmasının çok önemli bir husus olduğunu söyleyen NASA yetkilileri, duruma göre, önceden planlanan 31 Ekim tarihinden birkaç hafta sonra gerçekleşecek.

Haberin Devamı

NASA bir amaç için çalışıyordu. James Webb Uzay Teleskobu’nun uzaya gönderilmesi. Ancak yaşanan bazı aksiliklerden kaynaklı olarak 31 Ekim tarihinde gönderilmesi planlanan bu teleskop, kasım ya da aralık ayında gönderilebilecek.

FIRLATMAYA HAZIRLIK 55 GÜN SÜRECEK

Tarihin ertelenmesinin nedenini açıklayan teleskopun fırlatma hizmetleri direktörü Beatriz Romero gazetecilere yaptığı açıklamada, Webb'in nakliyesinin ve roket ve uzay limanının hazır olmasının önemli hususlar olduğunu belirtti.

Takip eden kapsamlı testlere ek olarak NASA, projenin ana aktörlerinden Northrop Grumman, ajansın bilim şefi Thomas Zurbuchen'e göre teleskopu bir nakliye için hazırlıklarda sona yaklaşıyor. Muhtemelen ağustos ayının sonlarına doğru gerçekleşecek. Webb, Fransız Guyanası'ndaki uzay limanına ulaştıktan sonra, onu fırlatmaya hazırlamak 55 gün sürecek. Bu, fırlatma çerçevesinin en erken kasım ayının ortasında olacağı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Akabinde teleskobun lansman tarihinin 2007 civarında olduğu düşünüldüğünde, birkaç haftalık bir gecikme fazla değil. Öte yandan Hubble'ın halefi olan teleskop önemli başarılara imza atacak.