Teknoloji NASA'dan Mars'taki yalnızlığın fotoğrafı geldi

NASA'dan Mars'taki yalnızlığın fotoğrafı geldi

24.05.2021 - 13:30 | Son Güncellenme:

NASA'nın Mars yüzeyinde görevde olan Curiosity gezgininden yeni bir fotoğraf geldi. Bu fotoğraf pek çok bilim odaklı haber sitesine göre ' Mars'taki yalnızlığın fotoğrafı' olarak servis edildi.

NASAdan Marstaki yalnızlığın fotoğrafı geldi

NASA'nın Mars görevi kapsamında 2012 yılında Kızıl Gezegen'e gönderilen Curiosity, halen Mars'ın yüzeyini keşfediyor. Bir süredir bu gezginden gelen fotoğrafları paylaşmayan NASA, yeni bir açıklama ile beraber yeni fotoğrafı paylaştı. Yüzlerce kilometre öteden çekilen fotoğraf, Mars hakkında bize fikir verdiği gibi oldukça dramatik bir sonuca da işaret ediyor. 

Haberin Devamı

NASA'NIN MARS GÖREVİ DEVAM EDİYORKEN YENİ FOTOĞRAF GELDİ

NASA'nın yaşı almış gezgini Sharp Dağı'nın yanında görünüyor ve bu devasa alanda oldukça küçük görünüyor. Bu küçücük duran araç yaklaşık 9 yıldır Mars'ta yaşamın izlerini sürüyor. Onlarca bilimsel buluşu keşfetmeyi sağlayan bu araç, Kızıl Gezegen'in yüzeyinden de fotoğraflar paylaşıyor. 

NASAdan Marstaki yalnızlığın fotoğrafı geldi

Bazılarının aklına yeni gönderilen Perseverance aracı ve Curiosity'nin birbiriyle çarpışma ve karşılaşma ihtimalleri takılabilir ancak şu anda böyle bir ihtimal imkansız denecek kadar düşük. Mars'ta yalnızca NASA'nın araçları bulunmuyor. Aynı zamanda Çin yakın zaman önce Mars'a başarılı bir görev ile Zhurong adında bir gezginini dahil etti.