Teknoloji Netflix HDR desteği sunduğu cihazların listesini genişletiyor

Netflix HDR desteği sunduğu cihazların listesini genişletiyor

05.09.2017 - 11:14 | Son Güncellenme:

Netflix, HDR video desteğine sahip cihazlar listesine yenilerini ekledi. Netflix, yaptığı açıklamayla HDR desteği verdiği cihazların sayısının arttığını açıkladı.

Netflix HDR desteği sunduğu cihazların listesini genişletiyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix, Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8'i HDR video desteğine sahip cihazlar arasına ekledi. SamMobile'ın dikkat çektiği bu durum sayesinde görüntü formatı telefonun piyasaya çıkmaya başlayacağı 15 Eylül tarihinden itibaren daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacak.

Note 8, Netflix HDR video oynatma desteğini sunan beşinci telefon olacak. LG G6, LG V30 ve Sony Xperia XZ Premium ve Xperia XZ1 arasına katılacak. Yalnızca üst düzey 4K akış planına sahip Netflix aboneleri, telefonlarında HDR video izleyebilecek.

HDR video için daha iyi kontrast oranları ve renk doğruluğu sunuyor. Ancak piyasa rakip standartlar konusunda tam bir karmaşa içinde gibi görünüyor. Aralarında Dolby Vision ve Samsung’un Amazon ile birlikte üstünde çalıştığı HDR10+’ın da aralarında bulunduğu beş ana HDR formatı bulunuyor. Samsung geçtiğimiz yıl cihazlarda HDR içeriğini desteklemeye başladı ve halihazırda Note 7, Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Note 8'in hepsinde HDR özellikli görüntüler var.