Teknoloji Nokia 8 Pro ve Nokia 9 bu yıl içerisinde resmiyet kazanabilir

Nokia 8 Pro ve Nokia 9 bu yıl içerisinde resmiyet kazanabilir

05.03.2018 - 14:22 | Son Güncellenme:

HMD Global, Mobil Dünya Kongresi'nde Nokia 8110, Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco ve Nokia 1 adlı telefonlarını tanıttı. HMD Global'ın şimdi de Nokia 8 Pro ile Nokia 9'u bu yıl içinde tanıtacağı söyleniyor.

Nokia 8 Pro ve Nokia 9 bu yıl içerisinde resmiyet kazanabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HMD Global'in Nokia 8110, Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco ve Nokia 1'in yanında 2018'de Nokia 8 Pro ve Nokia 9 adlı iki amiral gemisi telefonunu daha tanıtacağı söyleniyor.

HMD Global'in söz konusu telefonlar için bu isimleri tercih edip etmeyeceği belli değil. Bunun dışında cihazların teknik özelliklerine gelecek olursak Nokia 8 Pro'da 5.5 inç, Nokia 9’da ise 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunabilir.

Her iki telefoun da Qualcomm’un en yeni mobil işlemcisi Snapdragon 845 işlemcisinden güç alması bekleniyor. Nokia 8 Pro'nun arkasında Zeiss imzalı beş lensli kamera bulunacak. Kod adı "Sirocco" olan Nokia 8 Pro'da iki tane 13 megapikselli RGB sensörü ve iki tane 13 megapiksel tek renkli sensör var. Hala açıklanmayan bir sistem de bunların yanında bulunuyor. Bu sistem, ekstra donanıma ihtiyaç kalmadan farklı odak uzaklıklarındaki nesneleri üst düzeyde çekebiliyor. Nokia 9’un Samsung Galaxy S9 gibi amiral gemisi telefonlarıyla aynı fiyat seviyesinde bulunması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Nokia 8 Pro'nun ağustos, Nokia 9’un ise en geç eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Telefonlarla ilgili yeni detaylar geldikçe sizlerle aktarmaya devam edeceğiz.