Teknoloji PES 2016'dan İlk Video Geldi!

PES 2016'dan İlk Video Geldi!

11.06.2015 - 08:53 | Son Güncellenme:

FIFA 16'dan sesler gelmeye başlamasıyla beraber merakla beklenen Konami'nin PEs 2016 hamlesi sonunda ilk olarak ortaya çıktı.

PES 2016dan İlk Video Geldi

Futbolu seven kişilerin televizyon ekranlarında heyecanla takip ettikleri maçlar sonrası "Hadi bir PES atalım" ya da "Hadi bir FIFA atalım" benzeri istekler ile başına geçtiğimiz iki efsane futbol oyununun 2016 versionları merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Bir yanda EA Sports'un (tını geym) FIFA'sı, bir diğer yanda ise Konami'nin Pro Evolution Soccer adında olan ama kısa tabir ile PES dediğimiz oyunu. Hangisi iyi hangisi kötü diye birçok tartışmalar hala süregelmekte.

Her sene firmaların kendi oyunlarına birşeyler katarak öne çıkmaya çalıştığı bu iki efsaneden ilk olarak EA Sports atak yaparak FIFA 16 hakında ilk videoyu yayınlamış ve son dönemlerde ilgisi ve etkinliği artan kadın futboluna da yer vereceğini duyurmuştu.

Bu ilk video sonrası ise PES'e göre fazla olan lisanslı lig kozunu bir de kadın futbolu ile genişleten FIFA'dan sonra gözler Konami'ye çevrilmişti.

Şimdi ise bugün Konami sessizliğini bozarak ilk PES 2016 ile ilgili videosunu yayınladı.

Haberin Devamı

Videoda aslında bir detay yok, sadece geçmiş versiyonlara göre daha gerçekçi olduğunu ve tribün atmosferinin daha iyi olduğunu söylemek gerek. 12 Haziran olarak gösterilen detaylı tanıtımın yanı sıra videoda Neymar'ın ön planda olduğunu ve arkada çalan Queen'in efsanevi şarkısı "We Will Rock You" olduğunu söylemeliyiz.

Ama en komik detayın yukarıdaki resimde gördüğünüz, Roma'nın efsane kaptanı Totti tarafından çekilmesiyle futbol gündemine oturan selfie, ya da TDK'daki karşılı olan özçekim gol sevinci olduğunu belirtmekte fayda var. Yani Konami bu önemli futbol adamının dikkat çeken gol sevincini de oyununa aktarmış. (Ayrıca Totti özçekim sırasında kullandığı iPhone 6 da bizzat aktarılmış)