Teknoloji Samsung’a Yeni işlemci Geliyor

Samsung’a Yeni işlemci Geliyor

14.03.2013 - 12:35 | Son Güncellenme:

14 Mart’ta Samsung tarafından tanıtılması beklenen Galaxy S4’de, Exynos 5 Octa işlemcisinin beraberinde PowerVR GPU da gelecek.

Samsung’a Yeni işlemci Geliyor

CES 2013’te Samsung’un tanıttığı, ARM big.LITTLE mimarisiyle geliştirilen Exynos 5 Octa işlemcisinin, hangi yüksek performanslı grafik ünitesini beraberinde getireceği büyük bir merak konusuydu. ARM’nin gelişimini durdurduğu kısır döngüde, Mali-T604 ve T658 grafik birimlerinin yerine T624’ün aktif olarak kullanılacağı mobil haberler arasındaki yerini koruyordu.

Haberin Devamı

Apple ürünlerinde de kullanılan yüksek performanslı PowerVR, Samsung mühendisleri tarafından da kısa bir süreliğine inceleme altına alındı. Hedeflerinin yüksek olmasıyla beraber eksiksiz bir performans sunmak isteyen Samsung, bu ve ileride geliştirilecek akıllı modellerinde kullanılmak üzere PowerVR ile anlaşma imzaladı.

Samsung’un bu konu üzerindeki sıcak yorumu ise kullanılacak grafik ünitesinin belirlenmesi yönünde oldu. Exynos 5 Octa işlemcisinin içinde yer alan grafik ünitesinde ise PowerVR SGX 544MP3 serisi kullanılıyor.

Full HD ekranındaki performansın kaynağı olacak PowerVR, zaman içerisinde biraz daha geliştirilmeli. Henüz Full HD oyunlarda donma veya akıcılığın yitirilmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Salt işlemci performansı hariç, grafik performansı konusunda Snapdragon 600’den daha iyi olacağını beklemek sanırım ilk zamanlar için hayal gibi duruyor. Exynos 5 Octa ile birlikte sunulacak olan PowerVR, Samsung’un tercihlerinin sonucu kullanılacak. Bakalım testler sonucunda Samsung Galaxy S4, kullanıcılarına nasıl bir performans sunacak.