Teknoloji Samsung Afrika’ya Çıkarma Yapıyor

Samsung Afrika’ya Çıkarma Yapıyor

29.07.2016 - 17:48 | Son Güncellenme:

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Afrika pazarı için Tizen işletim sistemine sahip telefonlarını ve IOT teknolojisini Afrika’ya getiriyor.

Samsung Afrika’ya Çıkarma Yapıyor

Dünyanın en önemli teknoloji firmalarından birisi olan Samsung beyaz eşyadan, elektrik süpürgesine, Quantum DOT teknolojili televizyonlarından telefonlarının içinde kullanığı civataya kadar kendi üretimini gerçekleştirmektedir. Android için alternatif olarak görmesekte Intel ile geliştirdiği Tizen işletim sistemi halen giyilebilir cihazlarda ve telefonlarda kullanılmakta olup; bu işletim sistemi üzerine IOT yani Nesnelerin İnterneti ekosistemi kurulmaktadır. Kısacası Samsung kendi geliştirdiği donanım, yedek parça ve yazılımlar ile kendi ekosistemini kurmaya çalışmaktadır. Bunu yapmaya çalışan bir diğer firma ise bildiğiniz gibi Apple. Hem Apple’ın hem de Samsung’un Android işletim sistemine karşı elinde kozu bulunması ise tüm bu sistemin en ironik durumlarından biridir. Gelen bilgilere göre Samsung Afrika pazarına oldukça farklı bir şekilde girmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Samsung Tizen işletim sistemine sahip yeni nesil telefonu Z2 ile hem Asya hem de Afrika pazarında kendine yer bulmak istiyor. İlk etapta Hindistan, Endonezya, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş gibi Asya ülkelerine daha sonra da Güney Afrika, Nijerya ve Kenya gibi Afrika’nın en büyük ülkelerine Tizen işletim sistemi ile çıkmaya hazırlanıyor. Afrika ülkelerinde 4G için çalışmalarda bulunan Güney Koreli teknoloji devinin bu ülkelerde Nesnelerin İnterneti (IOT) ile ilgili de çalışmalar yapacağının altını çizelim.