Teknoloji Samsung, Android’i Bırakıyor mu?

Samsung, Android’i Bırakıyor mu?

15.06.2016 - 15:30 | Son Güncellenme:

Android işletim sisteminin en önemli destekçilerinden biri olan Samsung, iddialara göre artık kendi sistemine ağırlık vermek istiyor…

Samsung, Android’i Bırakıyor mu

Apple tarafından geliştirilen ve büyük bir beğeni toplayan iOS’un en büyük rakibi olarak görülen Android, özellikle Samsung tarafından aldığı destek ile bugünlerde epey büyüdü. Her bir akıllı cihazında Android işletim sistemini kullanmayı tercih eden ve böylelikle bu sistemi seven kullanıcıların gönüllerde taht kurmayı başaran Güney Kore merkezli teknoloji devi, ortaya atılan iddialara göre bu sevdasından vazgeçebilir. Konuyla ilgili paylaşılan yeni bilgilere göre firma artık kendi işletim sistemi olan Tizen’e ağırlık vermek istiyor ve gerekirse tüm cihazlarında Tizen’i kullanabilir. Burada sadece akıllı telefonlar ya da akıllı televizyon modelleri söz konusu değil. Şirket, adının geçtiği tüm akıllı cihazlarda Tizen kullanılacak. Tabi bu bilginin iddia olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Haberin Devamı
Kendi Eko Sistemini Yaratmak İstiyor

Firma cephesine yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre Samsung, kendi eko sistemini yaratmak istiyor. Hatta şirkette çalışan bir yetkili, iddiaya göre ‘eğer kendi eko sisteminiz yok ise herhangi bir geleceğiniz de olmaz’ sözünü kullanmış. Nitekim bu durumda gözler direkt olarak Tizen sistemine kayıyor. Firmanın arkasında durduğu kendi işletim sistemi Tizen’den başkası değil.

Tüm Cihazlarda Kullanılacak

İddialara göre sadece TV ya da sadece akıllı telefonlar gibi ürünlerde karşımıza Tizen çıkmayacak. Aksine, öyle bir eko sistem yaratılmak isteniyor ki TV ve telefonların dışında kameralardan akıllı saatlere kadar her bir üründe bu sistem kullanılacak. Nitekim böylelikle işletim sisteminin güçlenmesi ve büyük oranda yaygınlık göstermesi planlanmakta.